| Název INCI: | C20-40 PARETH-40 |
| Funkce: | emulgátory |
| Název INCI: | C22-24 PARETH-33 |
| Funkce: | emulgátory/stabilizátory emulze/surfaktanty |
| Název INCI: | C30-50 PARETH-10 |
| Funkce: | emulgátory |
| Název INCI: | C30-50 PARETH-3 |
| Funkce: | emulgátory |
| Název INCI: | C30-50 PARETH-40 |
| Funkce: | emulgátory |
| Název INCI: | C40-60 PARETH-10 |
| Funkce: | emulgátory |
| Název INCI: | C40-60 PARETH-3 |
| Funkce: | emulgátory |
| Název INCI: | C9-11 PARETH-3 |
| Číslo CAS: | 68439-46-3 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | ethoxylované alkoholy C9-C11 |
| Funkce: | emulgátory |
| Název INCI: | C9-11 PARETH-6 |
| Číslo CAS: | 68439-46-3 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | ethoxylované alkoholy C9-C11 |
| Funkce: | emulgátory |
| Název INCI: | C9-11 PARETH-8 |
| Číslo CAS: | 68439-46-3 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | ethoxylované alkoholy C9-C11 |
| Funkce: | emulgátory |
| Název INCI: | C11-15 PARETH-7 CARBOXYLIC ACID |
| Číslo CAS: | 68954-90-5 |
| Funkce: | emulgátory/surfaktanty |
| Název INCI: | C12-13 PARETH-5 CARBOXYLIC ACID |
| Číslo CAS: | 70750-17-3 |
| Funkce: | surfaktanty |
| Název INCI: | C12-13 PARETH-8 CARBOXYLIC ACID |
| Funkce: | emulgátory |
| Název INCI: | C12-15 PARETH-7 CARBOXYLIC ACID |
| Číslo CAS: | 88497-58-9 |
| Funkce: | surfaktanty |
| Název INCI: | C12-15 PARETH-8 CARBOXYLIC ACID |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | α-alkyl(C 12-C15)-ω-(karboxymethoxy)poly(oxyethylen) |
| Funkce: | emulgátory |
| Název INCI: | C14-15 PARETH-8 CARBOXYLIC ACID |
| Funkce: | surfaktanty |
| Název INCI: | C12-15 PARETH-9 HYDROGENATED TALLOWATE |
| Funkce: | emulgátory/surfaktanty |
| Název INCI: | C11-15 PARETH-3 OLEATE |
| Funkce: | zvláčnující přísady/emulgátory |
| Název INCI: | C12-15 PARETH-12 OLEATE |
| Funkce: | zvláčnující přísady |
| Název INCI: | C12-13 PARETH-10 PHOSPHATE |
| Funkce: | surfaktanty |
| Název INCI: | C12-15 PARETH-10 PHOSPHATE |
| Funkce: | emulgátory |
| Název INCI: | C12-15 PARETH-2 PHOSPHATE |
| Funkce: | emulgátory/surfaktanty |
| Název INCI: | C12-15 PARETH-8 PHOSPHATE |
| Funkce: | emulgátory |
| Název INCI: | C12-16 PARETH-6 PHOSPHATE |
| Funkce: | emulgátory |
| Název INCI: | C11-15 PARETH-12 STEARATE |
| Funkce: | zvláčnující přísady |
| Název INCI: | C11-15 PARETH-3 STEARATE |
| Funkce: | zvláčnující přísady |
| Název INCI: | C6-14 POLYOLEFIN |
| Funkce: | emulgátory |
| Název INCI: | CRATAEGUS MONOGINA |
| Číslo CAS: | 90045-52-6 |
| EINECS/ELINCS: | 289-914-0 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | Hloh jednosemenný, Crataegus monogyna, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Crataegus monogyna, Rosaceae, hloh jednosemenný, růžovíte. |
| Funkce: | látky rostlinného původu |
| Název INCI: | CREAM |
| EINECS/ELINCS: | 310-127-6 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | smetana |
| Funkce: | biologické přísady |
| Název INCI: | CREATININE |
| Číslo CAS: | 60-27-5 |
| EINECS/ELINCS: | 200-466-7 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | 2-imino-1-methylimidazolidin-4-on |
| Funkce: | biologické přísady |
| Název INCI: | CROCUS SATIVUS |
| Název podle Evropského lékopisu: | crocus sativus |
| Číslo CAS: | 84604-17-1 |
| EINECS/ELINCS: | 283-295-0 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | Šafrán, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Crocus sativus, Iridaceae, šafrán setý, kosatcovité. |
| Funkce: | látky rostlinného původu |
| Název INCI: | CROSCARMELLOSE |
| Funkce: | filmotvorné přísady |
| Název INCI: | CROTONIC ACID |
| Číslo CAS: | 503-64-0 |
| EINECS/ELINCS: | 207-973-2 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | (Z)-but-2-enová kyselina isokrotonová kyselina |
| Funkce: | aditiva |
| Název INCI: | CRYPTOCARYA MASSOY |
| Číslo CAS: | 85085-26-3 |
| EINECS/ELINCS: | 285-357-2 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | Cryptocarya massoy, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Cryptocarya massoy, Lauraceae, vavřínovité. |
| Funkce: | látky rostlinného původu |
| Název INCI: | CRYSTALLINS |
| Funkce: | biologické přísady |
| Název INCI: | C10-18 TRIGLYCERIDES |
| Číslo CAS: | 85665-33-4 |
| EINECS/ELINCS: | 288-123-8 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | glyceridy C10-C18 |
| Funkce: | zvláčňující přísady/rozpouštědla |
| Název INCI: | CUCUMIS MELO |
| Číslo CAS: | 90063-94-8 |
| EINECS/ELINCS: | 290-054-3 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | Meloun (rostlina), ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Cucumis melo, Cucurbitaceae, meloun cukrový, tykvovité. |
| Funkce: | látky rostlinného původu |
| Název INCI: | CUCUMIS SATIVUS |
| Číslo CAS: | 89998-01-6 |
| EINECS/ELINCS: | 289-738-4 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | Okurka, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Cucumis sativus, Cucurbitaceae, okurka setá, tykvovité. |
| Funkce: | zvláčňující přísady |
| Název INCI: | CUCURBITACEAE |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Cucurbitaceae, tykvovité. |
| Funkce: | látky rostlinného původu |
| Název INCI: | CUCURBITA PEPO |
| Číslo CAS: | 89998-03-8 |
| EINECS/ELINCS: | 289-741-0 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | Dýně obecná {Cucurbita pepo), ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Cucurbita pepo, Cucurbitaceae, dýně obecná, tykvovité. |
| Funkce: | zvláčňující přísady |
| Název INCI: | CUMINUM CYMINUM |
| Číslo CAS: | 84775-51-9 |
| EINECS/ELINCS: | 283-881-6 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | Kmín, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Cuminum cyminum, Umbelliferae, šabrej kmíkovitý, miříkovité. |
| Funkce: | látky rostlinného původu |
| Název INCI: | CUPRESSUS SEMPERVIRENS |
| Číslo CAS: | 84696-07-1 |
| EINECS/ELINCS: | 283-626-9 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | Cypřiš vždyzelený {Cupressus sempervirens), ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Cupressus sempervirens, Pinaceae, cypřiš vždyzelený, borovicovité. |
| Funkce: | látky rostlinného původu |
| Název INCI: | CUPRIC ACETATE |
| Číslo CAS: | 142-71-2 |
| EINECS/ELINCS: | 205-553-3 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | kuprum-diacetát octan měďnatý |
| Funkce: | aditiva |
| Název INCI: | CUPRIC SULFATE |
| INN: | cupric sulfate |
| Číslo CAS: | 7758-98-7 |
| EINECS/ELINCS: | 231-847-6 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | síran měďnatý |
| Funkce: | aditiva |
| Název INCI: | CURCUMA LONGA |
| Číslo CAS: | 84775-52-0 |
| EINECS/ELINCS: | 283-882-1 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | Kurkuma dlouhá {Curcuma longa), ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Curcuma longa, Zingiberaceae, kurkuma dlouhá, zázvorovníkovité. |
| Funkce: | látky rostlinného původu |
| Název INCI: | CURCUMA ZEDOARIA |
| Číslo CAS: | 84961-49-9 |
| EINECS/ELINCS: | 284-637-1 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | Kurkuma citvar, Curcuma zedoaria, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Curcuma zedoaria, Zingiberaceae, kurkuma citvar, zázvorovníkovité. |
| Funkce: | zvláčňující přísady |
| Název INCI: | CURRY RED |
| Číslo CAS: | 25956-17-6 |
| EINECS/ELINCS: | 247-368-0 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | dinatrium-6-hydroxy-5-[(2-methoxy-3-methyl-4-sulfonatofenyl)azo]naftalen-2-sulfonát (CI 16035) |
| Funkce: | barvy na vlasy |
| Název INCI: | CUTANEOUS LYSATE |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | hydrolyzované kožní proteiny |
| Funkce: | biologické přísady |
| Název INCI: | CYANOCOBALAMIN |
| INN: | cyanocobalamin |
| Název podle Evropského lékopisu: | cyanocobalaminum |
| Číslo CAS: | 68-19-9 |
| EINECS/ELINCS: | 200-680-0 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | kyanokobalamin vitamin B12 |
| Funkce: | biologické přísady |
| Název INCI: | CYANOPSIS TETRAGONALBA |
| Číslo CAS: | 9000-30-0 |
| EINECS/ELINCS: | 232-536-8 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | guarová guma |
| Funkce: | pojiva/stabilizátory emulze/filmotvorné přísady/regulátory viskozity |
| Název INCI: | CYANOPSIS TETRAGONALBA |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Cyanopsis tetragonalba. |
| Funkce: | látky rostlinného původu |
| Název INCI: | CYANOTIS ARACHNOIDEA |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Cyanotis arachnoidea. |
| Funkce: | látky rostlinného původu |
| Název INCI: | CYATHEACEAE |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty. Obsahuje převážně glyceridy mastných kyselin (Cyatheaceaé). |
| Funkce: | zvláčňující přísady |
| Název INCI: | CYCLAMEN ALDEHYDE |
| Číslo CAS: | 103-95-7 |
| EINECS/ELINCS: | 203-161-7 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | 3-(4-isopropylfenyl)-2-methylpropanal |
| Funkce: | aditiva |
| Název INCI: | CYCLOCARBOXYPROPYLOLEIC ACID |
| Číslo CAS: | 53980-88-4 |
| EINECS/ELINCS: | 258-897-1 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | 4-hexyl-5-karboxycyklohex-2-en-1-oktanová kyselina nebo 4-hexyl-6-karboxycyklohex-2-en-1-oktanová kyselina |
| Funkce: | regulátory viskozity |
| Název INCI: | CYCLODEXTRIN |
| Číslo CAS: | 7585-39-9 |
| EINECS/ELINCS: | 231-493-2 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | β-cyklodextrin |
| Funkce: | aditiva |
| Název INCI: | CYCLOETHOXYMETHICONE. |
| Funkce: | aditiva |
| Název INCI: | CYCLOHEXANE |
| Číslo CAS: | 110-82-7 |
| EINECS/ELINCS: | 203-806-2 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | cyklohexan |
| Funkce: | rozpouštědla |
| Název INCI: | CYCLOHEXANEDIAMINE TETRAACETIC ACID |
| Číslo CAS: | 482-54-2 |
| EINECS/ELINCS: | 207-582-7 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | cyklohexan-1,2-diamintetraoctová kyselina 2,2',2",2"'-(ethylendinitrilo)tetraoctová kyselina |
| Funkce: | chelatační činidla |
| Název INCI: | CYCLOMETHICONE |
| INN: | cyclomethicone |
| Číslo CAS: | 69430-24-6 |
| EINECS/ELINCS: | 209-136-7/208-764-9 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | oktamethylcyklotetrasiloxan a dekamethylcyklopentasiloxan |
| Funkce: | antistatické přísady/zvláčňující přísady/zvlhčující přísady/rozpouštědla/regulátory viskozity |
| Název INCI: | CYCLOPENTANE CARBOXYLIC ACID |
| Číslo CAS: | 3400-45-1 |
| EINECS/ELINCS: | 222-269-5 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | cyklopentankarboxylová kyselina |
| Funkce: | surfaktanty |
| Název INCI: | CYMBOPOGON MARTINI |
| Číslo CAS: | 84649-81-0 |
| EINECS/ELINCS: | 283-461-2 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | Voňatka Martinova, Cymbopogon martini, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Cymbopogon martini, Gramineae, voňatka Martinova, lipnicovité. |
| Funkce: | látky rostlinného původu |
| Název INCI: | CYMBOPOGON NARDUS |
| Číslo CAS: | 8000-29-1 |
| EINECS/ELINCS: | 289-753-6 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | Voňatka nardová {Cymbopogon nardus), ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Cymbopogon nardus, Gramineae, voňatka nardová, lipnicovité. |
| Funkce: | aditiva |
| Název INCI: | CYMBOPOGON SCHOENANTHUS |
| Číslo CAS: | 89998-16-3 |
| EINECS/ELINCS: | 289-754-1 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | Voňatka, Cymbopogon schoenanthus, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Cymbopogon schoenanthus, Gramineae, voňatka, lipnicovité. |
| Funkce: | látky rostlinného původu |
| Název INCI: | CYNARA SCOLYMUS |
| Číslo CAS: | 84012-14-6 |
| EINECS/ELINCS: | 281-659-3 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | Artyčoky, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Cynara scolymus, Compositae, artyčok zeleninový, hvězdnicovité. |
| Funkce: | látky rostlinného původu |
| Název INCI: | CYPRIPEDIUM PUBESCENS |
| Číslo CAS: | 84775-54-2 |
| EINECS/ELINCS: | 283-884-2 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | Střevíčník pantoflíček, Cypripedium calceolus pubescens, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Cypripedium calceolus pubescens, Orchidaceae, střevíčník pantoflíček, vstavačovité. |
| Funkce: | látky rostlinného původu |
| Název INCI: | CYSTEAMINE HCl |
| INN: | cysteamine hydrochloride |
| Číslo CAS: | 156-57-0 |
| EINECS/ELINCS: | 205-858-1 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | 2-aminoethan-1-thiol-hydrochlorid merkaptamin-hydrochlorid |
| Funkce: | antioxidanty/redukční činidla |
| Název INCI: | CYSTEINE |
| INN: | cysteine |
| Číslo CAS: | 52-90-4 |
| EINECS/ELINCS: | 200-158-2 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | L-cystein 2-amino-3-sulfanylpropanová kyselina |
| Funkce: | antioxidanty/antistatické přísady/redukční činidla |
| Název INCI: | CYSTEINE HCl |
| INN: | cysteine hydrochloride |
| Číslo CAS: | 52-89-1 |
| EINECS/ELINCS: | 200-157-7 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | L-cystein-hydrochlorid 2-amino-3-sulfanylpropanová kyselina, hydrochlorid |
| Funkce: | antioxidanty/redukční činidla |
| Název INCI: | CYSTEINE HCl |
| Číslo CAS: | 10318-18-0 52-89-1 |
| EINECS/ELINCS: | 233-698-2 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | DL-cystein-hydrochlorid hydrát 2-amino-3-sulfanylpropanová kyselina, hydrochlorid, hydrát |
| Funkce: | antioxidanty/redukční činidla |
| Název INCI: | CYSTEINE HCl |
| Číslo CAS: | 32443-99-5 |
| EINECS/ELINCS: | 251-043-9 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | D-cystein-hydrochlorid 2-amino-3-sulfanylpropanová kyselina, hydrochlorid |
| Funkce: | antioxidanty/redukční činidla |
| Název INCI: | CYSTINE |
| INN: | cystine |
| Číslo CAS: | 56-89-3 |
| EINECS/ELINCS: | 200-296-3 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | L-cystin 2,2'-diamino-3,3'-disulfanyldipropanová kyselina |
| Funkce: | antistatické přísady |
| Název INCI: | CYSTINE |
| Číslo CAS: | 923-32-0 |
| EINECS/ELINCS: | 213-094-5 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | DL-cystin 2,2'-diamino-3,3'-disulfanyldipropanová kyselina |
| Funkce: | antistatické přísady |
| Název INCI: | CYTISUS SCOPARIUS |
| Název podle Evropského lékopisu: | cytisus scoparius |
| Číslo CAS: | 84696-48-0 |
| EINECS/ELINCS: | 283-653-6 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | Janovec metlatý, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Sarothamnus scoparius, Leguminosae, janovec metlatý, bobovité. |
| Funkce: | látky rostlinného původu |
| Název INCI: | CYTOCHROME C |
| Číslo CAS: | 9007-43-6 |
| EINECS/ELINCS: | 232-700-9 |
| Chemický název nebo název podle IUPAC: | cytochrom C |
| Funkce: | biologické přísady |
- D
Název INCI: DALEA SPINOSA Chemický název nebo název podle IUPAC: Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty. Obsahuje převážně glyceridy mastných kyselin (Dalea spinosa). Funkce: zvláčňující přísady Název INCI: DAMAR Číslo CAS: 9000-16-2 EINECS/ELINCS: 232-528-4 Chemický název nebo název podle IUPAC: Dammar. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty. Jde o produkt, který může obsahovat pryskyřičné kyseliny a jejich estery, terpeny a produkty oxidace nebo polymerace těchto terpenů. (Shorea, Dipterocarpaceae, pětikřídlec, dvojkřídláčovité). Funkce: regulátory viskozity Název INCI: DAUCUS CAROTA Číslo CAS: 84929-61-3 EINECS/ELINCS: 284-545-1 Chemický název nebo název podle IUPAC: Mrkev, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Daucus carota, Umbelliferae, mrkev obecná, miříkovité. Funkce: zvláčňující přísady Název INCI: DEA-C12-15 ALKYL SULFATE Chemický název nebo název podle IUPAC: bis(2-hydroxyethyl)amonium-alkyl(C12-C15)-sulfát Funkce: surfaktanty Název INCI: DEA-CETEARETH-2 PHOSPHATE Funkce: emulgátory Název INCI: DEA-CETYL PHOSPHATE Číslo CAS: 69331-39-1 EINECS/ELINCS: 273-968-7 Chemický název nebo název podle IUPAC: bis(2-hydroxyethyl)amonium-hexadecyl-fosfát Funkce: surfaktanty Název INCI: DEA-CETYL SULFATE Číslo CAS: 51541-51-6 EINECS/ELINCS: 257-260-5 Chemický název nebo název podle IUPAC: bis(2-hydroxyethyl)amonium-hexadecyl-sulfát Funkce: surfaktanty Název INCI: DEA-COCOAMPHODIPROPIONATE Chemický název nebo název podle IUPAC: bis(2-hydroxyethyl)amonium-N-(2-alkanamidoethyl)-N-[2-(2-karboxyethoxy)ethyl]-β-alaninát
(alkanamid je odvozen od mastných kyselin kokosového oleje)Funkce: surfaktanty Název INCI: DEA-CYCLOCARBOXYPROPYLOLEATE Číslo CAS: 84195-78-8 EINECS/ELINCS: 282-385-7 Chemický název nebo název podle IUPAC: bis(2-hydroxyethyl)amonium-4-hexyl-5/6-karboxycyklohex-2-en-1-oktanoát Funkce: surfaktanty Název INCI: DEA-DODECYLBENZENESULFONATE Číslo CAS: 26545-53-9 EINECS/ELINCS: 247-784-2 Chemický název nebo název podle IUPAC: bis(2-hydroxyethyl)amonium-dodecylbenzensulfonát Funkce: surfaktanty Název INCI: DEA-HYDROLYZED LECITHIN Číslo CAS: 91053-51-9 EINECS/ELINCS: 293-317-0 Chemický název nebo název podle IUPAC: produkty reakce lecithinů s diethanolaminem Funkce: emulgátory Název INCI: DEA-ISOSTEARATE Číslo CAS: 93920-28-6 EINECS/ELINCS: 300-113-8 Chemický název nebo název podle IUPAC: bis(2-hydroxyethyl)amonium-isostearát Funkce: surfaktanty Název INCI: DEA-LAURAMINOPROPIONATE Číslo CAS: 65104-36-1 EINECS/ELINCS: 265-417-4 Chemický název nebo název podle IUPAC: bis(2-hydroxyethyl)amonium-N-dodecylalaninát bis(2-hydroxyethyl)amonium-2-(dodecylamino)propanoát Funkce: antistatické přísady Název INCI: DEA-LAURETH SULFATE Funkce: surfaktanty Název INCI: DEA-LAURYL SULFATE Číslo CAS: 143-00-0 EINECS/ELINCS: 205-577-4 Chemický název nebo název podle IUPAC: bis(2-hydroxyethyl)amonium-decyl-sulfát Funkce: surfaktanty Název INCI: DEA-LINOLEATE Číslo CAS: 59231-42-4 EINECS/ELINCS: 261-676-2 Chemický název nebo název podle IUPAC: bis(2-hydroxyethyl)amonium-(9Z, 12Z)-oktadec-9,12-dienoát bis(2-hydroxyethyl)amonium-linolát Funkce: antistatické přísady/regulátory viskozity Název INCI: DEA-METHOXYCINNAMATE Číslo CAS: 56265-46-4 EINECS/ELINCS: 260-082-0 Chemický název nebo název podle IUPAC: bis(2-hydroxyethyl)amonium-3-(4-methoxyfenyl)prop-2-enoát Funkce: UV absorbenty Název INCI: DEA-METHYL MYRISTATE SULFONATE Chemický název nebo název podle IUPAC: bis(2-hydroxyethyl)amonium-1 -(methoxykarbonyl)-1 -sulfonatotridekanoát Funkce: surfaktanty Název INCI: DEA-MYRETH SULFATE Funkce: surfaktanty Název INCI: DEA-MYRISTATE Číslo CAS: 53404-39-0 EINECS/ELINCS: 258-531-0 Chemický název nebo název podle IUPAC: bis(2-hydroxyethyl)amonium-tetradekanoát bis(2-hydroxyethyl)amonium-myristát Funkce: surfaktanty Název INCI: DEA-MYRISTYL SULFATE Číslo CAS: 65104-61-2 EINECS/ELINCS: 265-433-1 Chemický název nebo název podle IUPAC: bis(2-hydroxyethyl)amonium-tetradecyl-sulfát Funkce: surfaktanty Název INCI: DEA-OLETH-10 PHOSPHATE Číslo CAS: 58855-63-3 Chemický název nebo název podle IUPAC: α-(Z)-oktadec-9-en-1-yl-ω-hydroxypoly(oxyethylen)-fosfát, bis(2-hydroxyethyl)amoniová sůl Funkce: emulgátory/surfaktanty Název INCI: DEA-OLETH-20 PHOSPHATE Číslo CAS: 58855-63-3 Chemický název nebo název podle IUPAC: α-(Z)-oktadec-9-en-1-yl-ω-hydroxypoly(oxyethylen)-fosfát, bis(2-hydroxyethyl)amoniová sůl Funkce: emulgátory/surfaktanty Název INCI: DEA-OLETH-3 PHOSPHATE Číslo CAS: 58855-63-3 Chemický název nebo název podle IUPAC: α-(Z)-oktadec-9-en-1-yl-ω-hydroxypoly(oxyethylen)-fosfát, bis(2-hydroxyethyl)amoniová sůl Funkce: emulgátory/surfaktanty Název INCI: DEA-OLETH-5 PHOSPHATE Číslo CAS: 58855-63-3 Chemický název nebo název podle IUPAC: α-(Z)-oktadec-9-en-1-yl-ω-hydroxypoly(oxyethylen)-fosfát, bis(2-hydroxyethyl)amoniová sůl Funkce: emulgátory/surfaktanty Název INCI: DEA-STYRENE/ACRYLATES/DVB COPOLYMER Funkce: zneprůhledňovací přísady Název INCI: DECANAL Číslo CAS: 112-31-2 EINECS/ELINCS: 203-957-4 Chemický název nebo název podle IUPAC: dekanal Funkce: aditiva Název INCI: DECARBOXY CARNOSINE HCl Funkce: aditiva Název INCI: DECETH-10 Funkce: emulgátory Název INCI: DECETH-3 Funkce: emulgátory Název INCI: DECETH-4 Číslo CAS: 26183-52-8 Funkce: emulgátory Název INCI: DECETH-5 Funkce: emulgátory Název INCI: DECETH-6 Číslo CAS: 26183-52-8 Funkce: emulgátory Název INCI: DECETH-8 Funkce: emulgátory Název INCI: DECETH-7 CARBOXYLIC ACID Funkce: surfaktanty Název INCI: DECETH-4 PHOSPHATE Číslo CAS: 9004-80-2 52019-36-0 Chemický název nebo název podle IUPAC: α-fosfono-ω-(decyloxy)poly(oxyethylen) Funkce: surfaktanty Název INCI: DECETH-6 PHOSPHATE Číslo CAS: 9004-80-2 Chemický název nebo název podle IUPAC: α-fosfono-ω-(decyloxy)poly(oxyethylen) Funkce: emulgátory Název INCI: DECYL ALCOHOL Číslo CAS: 112-30-1 EINECS/ELINCS: 203-956-9 Chemický název nebo název podle IUPAC: dekan-1-ol
decylalkoholFunkce: zvláčňující přísady/regulátory viskozity Název INCI: DECYLAMINE OXIDE Číslo CAS: 2605-79-0 EINECS/ELINCS: 220-020-5 Chemický název nebo název podle IUPAC: decyl(dimethyl)amin-oxid Funkce: antistatické přisady/surfaktanty Název INCI: DECYL BETAINE Číslo CAS: 2644-45-3 EINECS/ELINCS: 220-152-3 Chemický název nebo název podle IUPAC: decyl(karboxymethyl)dimethylamonium-hydroxid Funkce: antistatické přisady/surfaktanty Název INCI: DECYL GLUCOSIDE Číslo CAS: 54549-25-6 EINECS/ELINCS: 259-218-1 Chemický název nebo název podle IUPAC: decyl-D-glukosid Funkce: surfaktanty Název INCI: DECYLISOSTEARATE Číslo CAS: 84605-08-3 EINECS/ELINCS: 283-388-6 Chemický název nebo název podle IUPAC: decyl-isostearát Funkce: zvláčňující přísady Název INCI: DECYL MERCAPTOMETHYLIMIDAZOLE Chemický název nebo název podle IUPAC: 2-decyl-1-(sulfanylmethyl)imidazol Funkce: antioxidanty Název INCI: DECYL MYRISTATE Číslo CAS: 41927-71-3 EINECS/ELINCS: 255-589-9 Chemický název nebo název podle IUPAC: decyl-tetradekanoát decyl-myristát Funkce: zvláčňující přísady Název INCI: DECYL OLEATE Číslo CAS: 3687-46-5 EINECS/ELINCS: 222-981-6 Chemický název nebo název podle IUPAC: decyl-oktadec-9-enoát decyl-oleát Funkce: zvláčňující přísady Název INCI: DECYL POLYGLUCOSE Funkce: surfaktanty Název INCI: DECYL SUCCINATE Číslo CAS: 2530-33-8 EINECS/ELINCS: 219-783-7 Chemický název nebo název podle IUPAC: decyl-hydrogen-sukcinát Funkce: zvláčňující přísady Název INCI: DECYLTETRADECANOL Číslo CAS: 58670-89-6 EINECS/ELINCS: 261-385-0 Chemický název nebo název podle IUPAC: 2-decyltetradekan-1 -ol Funkce: zvláčňující přísady Název INCI: DECYLTETRADECETH-30 Funkce: emulgátory Název INCI: DEDM HYDANTOIN Číslo CAS: 26850-24-8 EINECS/ELINCS: 248-052-5 Chemický název nebo název podle IUPAC: 1,3-bis(2-hydroxyethyl)-5,5-dimethylimidazolidin-2,4-dion Funkce: antimikrobiální přísady Název INCI: DEDM HYDANTOIN DILAURATE Chemický název nebo název podle IUPAC: 1,3-bis[2-(dekanoyloxy)ethyl]-5,5-dimethylimidazolidin-2,4-dion Funkce: antimikrobiální přísady Název INCI: DEHYDROACETIC ACID INN: dehydroacetic acid Číslo CAS: 520-45-6 EINECS/ELINCS: 208-293-9 Chemický název nebo název podle IUPAC: 3-acetyl-6-methyltetrahydropyran-2,4-dion Omezení: VI/1,13 Funkce: konzervační přísady Název INCI: 7-DEHYDROCHOLESTEROL Číslo CAS: 434-16-2 EINECS/ELINCS: 207-100-5 Chemický název nebo název podle IUPAC: 7,8-didehydrocholesterol cholesta-5,7-dien-3β-ol Funkce: stabilizátory emulze/regulátory viskozity Název INCI: DELTA-DECALACTONE Číslo CAS: 705-86-2 EINECS/ELINCS: 211-889-1 Chemický název nebo název podle IUPAC: dekano-5-lakton Funkce: aditiva Název INCI: DENATONIUM BENZOATE INN: denatonium benzoate Číslo CAS: 3734-33-6 Název INCI: DENATONIUM SACCHARIDE Chemický název nebo název podle IUPAC: benzyl[2-(2,6-dimethylanilino)-2-oxoethyl]diethylamoniová sůl s 1,1-dioxo-1λ4-1,2-benzoisothiazol-3(2H)-onem Funkce: denaturační přísady Název INCI: DEODORIZED KEROSENE Číslo CAS: 8008-20-6 EINECS/ELINCS: 232-366-4 Chemický název nebo název podle IUPAC: Kerosin (petrolej). Složitá směs uhlovodíků vyráběných destilací ropy. Obsahuje uhlovodíky s počtem uhlíků převážně od C9 do C16 a s bodem varu od 150 °C do 290 °C. Funkce: rozpouštědla Název INCI: DEPROTEINIZED SERUM Číslo CAS: 90989-73-4 EINECS/ELINCS: 292-730-3 Chemický název nebo název podle IUPAC: Krev, ext., zbavená bílkovin. Funkce: biologické přísady Název INCI: DEQUALINIUM ACETATE Číslo CAS: 4028-98-2 EINECS/ELINCS: 223-712-5 Chemický název nebo název podle IUPAC: 4,4'-diamino-2,2'-dimethyl-1,1'-(dekan-1,10-diyl)dichinolin-1-ium-diacetát Funkce: antimikrobiální přísady/deodorační přísady Název INCI: DEQUALINIUM CHLORIDE INN: dequalinium chloride Číslo CAS: 522-51-0 EINECS/ELINCS: 208-330-9 Chemický název nebo název podle IUPAC: 4,4'-diamino-2,2'-dimethyl-1,1'-(dekan-1,10-diyl)dichinolin-1-ium-dichlorid Funkce: antimikrobiální přísady/přísady k péči o dutinu ústní Název INCI: DESAMIDO COLLAGEN Funkce: filmotvorné přísady Název INCI: DEXTRAN INN: dextran Číslo CAS: 9004-54-0 EINECS/ELINCS: 232-677-5 Chemický název nebo název podle IUPAC: dextran Funkce: pojiva/regulátory viskozity Název INCI: DEXTRAN SULFATE Číslo CAS: 9042-14-2 Chemický název nebo název podle IUPAC: dextran-sulfát Funkce: pojiva Název INCI: DEXTRIN INN: dextrin Číslo CAS: 9004-53-9 EINECS/ELINCS: 232-675-4 Chemický název nebo název podle IUPAC: dextrin Funkce: absorbenty/pojiva/regulátory viskozity Název INCI: DEXTRIN BEHENATE Číslo CAS: 112444-74-3 Chemický název nebo název podle IUPAC: dextrin-dokosanát dextrin-behenát Funkce: emulgátory Název INCI: DEXTRIN LAURATE Číslo CAS: 79748-56-4 Chemický název nebo název podle IUPAC: dextran-dodekanoát dextran-laurát Funkce: emulgátory Název INCI: DEXTRIN MYRISTATE Číslo CAS: 93792-77-9 Chemický název nebo název podle IUPAC: dextran-tetradekanoát dextran-myristát Funkce: emulgátory Název INCI: DEXTRIN PALMITATE Funkce: emulgátory Název INCI: DEXTRIN STEARATE Číslo CAS: 37307-33-8 Chemický název nebo název podle IUPAC: dextran-oktadekanoát dextran-stearát Funkce: emulgátory Název INCI: DIACETIN Číslo CAS: 25395-31-7 EINECS/ELINCS: 246-941-2 Chemický název nebo název podle IUPAC: glycerol-1,3-diacetát diacetin Funkce: rozpouštědla Název INCI: DIACETONE ALCOHOL Číslo CAS: 123-42-2 EINECS/ELINCS: 204-626-7 Chemický název nebo název podle IUPAC: 4-hydroxy-4-methylpentan-2-on diacetonalkohol Funkce: rozpouštědla Název INCI: 3,4-DIAMINOBENZOIC ACID Číslo CAS: 619-05-6 EINECS/ELINCS: 210-577-2 Chemický název nebo název podle IUPAC: 3,4-diaminobenzoová kyselina Funkce: barvy na vlasy Název INCI: 2,4-DIAMINODIPHENYL AMINE Číslo CAS: 136-17-4 Chemický název nebo název podle IUPAC: N-fenylbenzen-1,2,4-triamin Funkce: barvy na vlasy Název INCI: 4,4'-DIAMINODIPHENYLAMINE
Číslo CAS: 537-65-5 EINECS/ELINCS: 208-673-4 Chemický název nebo název podle IUPAC: 4,4'-iminodianilin (CI 76120)
bis(4-aminofenyl)aminFunkce: barvy na vlasy Název INCI: 2,4-DIAMINO-5-METHYLPHENETOL HC1 Číslo CAS: 113715-25-6 Chemický název nebo název podle IUPAC: 4-ethoxy-6-methylbenzen-1,3-diamin Funkce: barvy na vlasy Název INCI: 2,4-DIAMINO-5-METHYLPHENOXYETHANOL HCl Číslo CAS: 113715-27-8 Chemický název nebo název podle IUPAC: 2-(2,4-diamino-5 -methylfenoxy)ethan-1-ol-dihydrochlorid Funkce: barvy na vlasy