zrušený předpis

Název INCI: 3-HEXENOL
Číslo CAS: 928-96-1
EINECS/ELINCS: 213-192-8
Chemický název nebo název podle IUPAC: (Z)-hex-3-en-1-ol
Funkce: rozpouštědla
Název INCI: HEXETH-4 CARBOXYLIC ACID
Funkce: surfaktanty
Název INCI: HEXETIDINE
INN: hexetidine
Číslo CAS: 141-94-6
EINECS/ELINCS: 205-513-5
Chemický název nebo název podle IUPAC: hexetidin
1,3 -bis(2-ethylhexyl)-5-methylhexahydropyrimidin-5-amin
Omezení: VI/1,19
Funkce: konzervační přísady
Název INCI: HEXYL ALCOHOL
Číslo CAS: 111-27-3
EINECS/ELINCS: 203-852-3
Chemický název nebo název podle IUPAC: hexan-1-ol
hexylalkohol
Funkce: odpěňovací přísady/rozpouštědla
Název INCI: HEXYLDECANOL
Číslo CAS: 2425-77-6
EINECS/ELINCS: 219-370-1
Chemický název nebo název podle IUPAC: 2-hexyldekan-1-ol
Funkce: zvlhčující přísady/rozpouštědla
Název INCI: HEXYLDECETH-2
Chemický název nebo název podle IUPAC: α-(2-hexyldecyl)bis(oxyethylen)
ethoxylovaný 2-hexyldekan-1-ol (2:1)
Funkce: emulgátory
Název INCI: HEXYLDECETH-20
Chemický název nebo název podle IUPAC: α-(2-hexyldecyl)poly(oxyethylen)
ethoxylovaný 2-hexyldekan-1-ol (20:1)
Funkce: emulgátory
Název INCI: HEXYLDECYL OLEATE
Číslo CAS: 94278-07-6
EINECS/ELINCS: 304-693-3
Chemický název nebo název podle IUPAC: 2-hexyldecyl-oktadec-9-enoát
2-hexyldecyl-oleát
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: HEXYLENE GLYCOL
INN: hexylene glycol
Číslo CAS: 107-41-5
EINECS/ELINCS: 203-489-0
Chemický název nebo název podle IUPAC: 2-methylpentan-2,4-diol
Funkce: rozpouštědla
Název INCI: HEXYL ISOSTEARATE
Číslo CAS: 94247-25-3
EINECS/ELINCS: 304-202-2
Chemický název nebo název podle IUPAC: hexyl-isostearát
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: HEXYL LAURATE
Číslo CAS: 34316-64-8
EINECS/ELINCS: 251-932-1
Chemický název nebo název podle IUPAC: hexyl-dodekanoát
hexyl-laurát
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: HEXYL NICOTINATE
Číslo CAS: 23597-82-2
EINECS/ELINCS: 245-767-4
Chemický název nebo název podle IUPAC: hexyl-nikotinát
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: HIBISCUS ROSA-SINENSIS
Chemický název nebo název podle IUPAC: Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Hibiscus rosa-sinensis, ibišek čínská růže.
Funkce: látky rostlinného původu
Název INCI: HIBISCUS SABDARIFFA
Číslo CAS: 84775-96-2
EINECS/ELINCS: 283-920-7
Chemický název nebo název podle IUPAC: Ibišek, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Hibiscus sabdariffa, Malvaceae, ibišek rozella, slézovité.
Funkce: látky rostlinného původu
Název INCI: HIERACIUM PILOSELLA
Číslo CAS: 84012-22-6
EINECS/ELINCS: 281-668-2
Chemický název nebo název podle IUPAC: Jestřábník chlupáček, Hieracium pilosella, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Hieracium pilosella, Compositae, jestřábník chlupáček, hvězdnicovité.
Funkce: látky rostlinného původu
Název INCI: HIEROCHLOE ODORATA
Číslo CAS: 91770-13-7
EINECS/ELINCS: 294-796-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: Tomkovice vonná, Hierochloe odorata, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Hierochloe odorata, Gramineae, tomkovice vonná, lipnicovité.
Funkce: látky rostlinného původu
Název INCI: HINOKITIOL
Číslo CAS: 499-44-5
EINECS/ELINCS: 207-880-7
Chemický název nebo název podle IUPAC: 2-hydroxy-4-isopropylcyklohepta-2,4,6-trien-1-on
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: HlPPOPHAE RHAMNOIDES
Číslo CAS: 90106-68-6
EINECS/ELINCS: 290-292-8
Chemický název nebo název podle IUPAC: Rakytník řešetlákový, Hippophae rhamnoides, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Hippophae rhamnoides, Elaeagnaceae, rakytník řešetlákový, hlošinovité.
Funkce: látky rostlinného původu
Název INCI: HIPPURIC ACID
Číslo CAS: 495-69-2
EINECS/ELINCS: 207-806-3
Chemický název nebo název podle IUPAC: (benzoylamino)octová kyselina
hippurová kyselina
Funkce: aditiva
Název INCI: HIRUDINEA EXTRACT
Číslo CAS: 90045-73-1
EINECS/ELINCS: 289-937-6
Chemický název nebo název podle IUPAC: Hirudo medicinalis, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou bílkoviny, lipidy, sacharidy, nukleové kyseliny, anorganické ionty atd., získané z Hirudo medicinalis, Hirudinidae.
Funkce: biologické přísady
Název INCI: HISTIDINE
INN: histidine
Číslo CAS: 71-00-1
EINECS/ELINCS: 200-745-3
Chemický název nebo název podle IUPAC:histidin
2-amino-3-(imidazol-4-yl)propanová kyselina
Funkce: antistatické přísady/zvlhčující přísady
Název INCI: HISTIDINE
Číslo CAS: 4998-57-6
EINECS/ELINCS: 225-660-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: DL-histidin
2-amino-3-(imidazol-4-yl)propanová kyselina
Funkce: antistatické přísady/zvlhčující přísady
Název INCI: HISTIDINE HYDROCHLORIDE
Číslo CAS: 645-35-2
EINECS/ELINCS: 211-438-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: 2-amino-3-(imidazol-4-yl)propanová kyselina monohydrochlorid
Funkce: antioxidanty/redukční činidla
Název INCI: HOMOSALATE
INN: homosalate
Číslo CAS: 118-56-9
EINECS/ELINCS: 204-260-8
Chemický název nebo název podle IUPAC: 3,3,5 -trimethylcyklohexyl-salicylát
3,3,5 -trimethylcyklohexyl-2-hydroxybenzoát
homosalát
Omezení: VII/1,3
Funkce: UV absorbenty
Název INCI: HOPLOSTETHUS
Chemický název nebo název podle IUPAC: oleje pomerančové kůry
Funkce: biologické přísady
Název INCI: HORDEUM VULGARE
Číslo CAS: 85251-64-5
EINECS/ELINCS: 286-476-2
Chemický název nebo název podle IUPAC: Ječmen, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Hordeum vulgare, Graminae, ječmen obecný, lipnicovité.
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: HORDEUM VULGARE
EINECS/ELINCS: 310-127-6
Chemický název nebo název podle IUPAC: ječná mouka
Funkce: absorbenty
Název INCI: HORDEUM VULGARE
Chemický název nebo název podle IUPAC: vosky z mláta
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: HORSE TISSUE EXTRACT
Číslo CAS: 98999-13-4
EINECS/ELINCS: 308-902-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: Koňská tkáň, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou bílkoviny, lipidy, sacharidy, nukleové kyseliny, anorganické ionty atd., získané z Equus caballus.
Funkce: biologické přísady
Název INCI: HUMULUS LUPULUS
Číslo CAS: 8060-28-4
EINECS/ELINCS: 232-504-3
Chemický název nebo název podle IUPAC: Chmel otáčivý, Humulus lupulus, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Humulus lupulus, Cannabidaceae, chmel otáčivý, konopovité.
Funkce: látky rostlinného původu
Název INCI: HYACINTHUS ORIENTALIS
Číslo CAS: 94333-75-2
EINECS/ELINCS: 305-055-7
Chemický název nebo název podle IUPAC: Hyacint (rostlina), ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Hyacinthus orientalis, Liliaceae, hyacint východní, liliovité.
Funkce: látky rostlinného původu
Název INCI: HYALURONIC ACID
INN: hyaluronic acid
Číslo CAS: 9004-61-9
EINECS/ELINCS: 232-678-0
Chemický název nebo název podle IUPAC: hyaluronová kyselina
Funkce: antistatické přísady/zvlhčující přísady
Název INCI: HYDRANGEA MACROPHYLLA
Číslo CAS: 97722-03-7
EINECS/ELINCS: 307-752-1
Chemický název nebo název podle IUPAC: Hortenzie velkolistá, Hydrangea macrophylla macrophylla, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Hydrangea macrophylla macrophylla, Saxifragaceae, hortenzie velkolistá, lomikamenovité.
Funkce: látky rostlinného původu
Název INCI: HYDRASTIS CANADENSIS
Číslo CAS: 84603-60-1
EINECS/ELINCS: 283-261-5
Chemický název nebo název podle IUPAC: Vodilka kanadská, Hydrastis canadensis, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Hydrastis canadensis, Ranunculaceae, vodilka kanadská, pryskyřníkovité.
Funkce: látky rostlinného původu
Název INCI: HYDRATED SILICA
Číslo CAS: 10279-57-9
1343-98-2
EINECS/ELINCS: 215-683-2
Chemický název nebo název podle IUPAC: kyselina křemičitá
Funkce: abraziva/absorbenty/zneprůhledňovací přísady/regulátory viskozity
Název INCI: HYDROABIETYL ALCOHOL
Číslo CAS: 26266-77-3
EINECS/ELINCS: 247-574-0
Chemický název nebo název podle IUPAC: (1R)-{1α,4aβ,4bα, 10aα)-7-isopropyl-1,4a-dimethyldodekahydrofenanthren-1-methanol
Funkce: aditiva
Název INCI: HYDROCHLORIC ACID
INN: hydrochloric acid
Název podle Evropského lékopisu: acidum hydrochloricum
Číslo CAS: 7647-01-0
EINECS/ELINCS: 231-595-7
Chemický název nebo název podle IUPAC: kyselina chlorovodíková
Funkce: pufrační přísady
Název INCI: HYDROCHLOROFLUOROCARBON 22
Číslo CAS: 75-45-6
EINECS/ELINCS: 200-871-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: chlordifluormethan
Funkce: hnací plyny
Název INCI: HYDROCHLOROFLUOROCARBON 142B
Číslo CAS: 75-68-3
EINECS/ELINCS: 200-891-8
Chemický název nebo název podle IUPAC: 1-chlor-1,1-difluorethan
Funkce: hnací plyny
Název INCI: HYDROFLUOROCARBON 152A
Číslo CAS: 75-37-6
EINECS/ELINCS: 200-866-1
Chemický název nebo název podle IUPAC: 1,1-difluorethan
Funkce: hnací plyny
Název INCI: HYDROGENATED BUTYLENE/ETHYLENE/STYRENE COPOLYMER
Funkce: zvláčňující přísady/regulátory viskozity
Název INCI: HYDROGENATED CASTOR OIL
Číslo CAS: 8001-78-3
EINECS/ELINCS: 232-292-2
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenovaný ricinový olej
Funkce: zvláčňující přísady/emulgátory/surfaktanty/regulátory viskozity
Název INCI: HYDROGENATED CASTOR OIL HYDROXYSTEARATE
Chemický název nebo název podle IUPAC: estery 12-hydroxyoktadekanové kyseliny s hydrogenovaným ricinovým olejem
Funkce: regulátory viskozity
Název INCI: HYDROGENATED CASTOR OIL ISOSTEARATE
Chemický název nebo název podle IUPAC: estery isostearové kyseliny s hydrogenovaným ricinovým olejem
Funkce: regulátory viskozity
Název INCI: HYDROGENATED CASTOR OIL LAURATE
Číslo CAS: 85711-76-8
EINECS/ELINCS: 288-338-7
Chemický název nebo název podle IUPAC: estery dodekanové kyseliny s hydrogenováným ricinovým olejem
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: HYDROGENATED CASTOR OIL PEG-8 ESTERS
Funkce: regulátory viskozity
Název INCI: HYDROGENATED CASTOR OIL STEARATE
Chemický název nebo název podle IUPAC: estery stearové kyseliny s hydrogeno váným ricinovým olejem
Funkce: regulátory viskozity
Název INCI: HYDROGENATED COCO-GLYCERIDES
Číslo CAS: 91744-42-2
538-24-9
EINECS/ELINCS: 294-604-3
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenované mono-, di- a triglyceridy mastných kyselin kokosového oleje
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: HYDROGENATED COCONUT ACID
Číslo CAS: 68938-15-8
EINECS/ELINCS: 273-118-5
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenované mastné kyseliny kokosového oleje
Funkce: zvláčňující přísady/emulgátory/surfaktanty
Název INCI: HYDROGENATED COCONUT OIL
Číslo CAS: 84836-98-6
EINECS/ELINCS: 284-283-8
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenovaný kokosový olej
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: HYDROGENATED C6-14 OLEFIN POLYMERS
Funkce: zvláčňující přísady/regulátory viskozity
Název INCI: HYDROGENATED COTTONSEED GLYCERIDE
Číslo CAS: 61789-07-9
EINECS/ELINCS: 263-028-4
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenované monoglyceridy mastných kyselin bavlníkového oleje
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: HYDROGENATED COTTONSEED OIL
Číslo CAS: 68334-00-9
EINECS/ELINCS: 269-804-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenovaný bavlníkový olej
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: HYDROGENATED C12-18 TRIGLYCERIDES
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenované triglyceridy mastných kyselin C12-C18
Funkce: zvláčňující přísady/stabilizátory emulze
Název INCI: HYDROGENATED DITALLOWAMINE
Číslo CAS: 61789-79-5
EINECS/ELINCS: 263-089-7
Chemický název nebo název podle IUPAC: dialkylaminy
(alkyl odvozen od mastných kyselin hydrogenováného loje)
Funkce: emulgátory/surfaktanty
Název INCI: HYDROGENATED ETHYLENE/PROPYLENE/STYRENE COPOLYMER
Funkce: zvláčňující přísady/regulátory viskozity
Název INCI: HYDROGENATED FISH OIL
Číslo CAS: 91078-95-4
EINECS/ELINCS: 293-379-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenované rybí oleje
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: HYDROGENATED HONEY
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenovaný med
Funkce: zvlhčující přísady
Název INCI: HYDROGENATED JOJOBA OIL
Číslo CAS: 92457-12-0
61789-91-1
EINECS/ELINCS: 296-292-4
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenovaný jojobový olej
Funkce: abraziva/zvláčňující přísady
Název INCI: HYDROGENATED JOJOBA WAX
Číslo CAS: 92457-12-0
EINECS/ELINCS: 296-292-4
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenovaný jojobový vosk
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: HYDROGENATED LANETH-20
Funkce: emulgátory
Název INCI: HYDROGENATED LANETH-25
Funkce: emulgátory
Název INCI: HYDROGENATED LANETH-5
Funkce: emulgátory
Název INCI: HYDROGENATED LANOLIN
Číslo CAS: 8031-44-5
EINECS/ELINCS: 232-452-1
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenovaný lanolin
Funkce: antistatické přísady /zvláčňující přísady
Název INCI: HYDROGENATED LANOLIN ALCOHOL
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenované lanolinové alkoholy
Funkce: stabilizátory emulze
Název INCI: HYDROGENATED LARD
Číslo CAS: 73138-67-7
EINECS/ELINCS: 277-297-0
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenované vepřové sádlo
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: HYDROGENATED LARD GLYCERIDE
Číslo CAS: 91744-55-7
8040-05-9
EINECS/ELINCS: 294-619-5
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenované monoglyceridy vepřového sádla
Funkce: emulgátory
Název INCI: HYDROGENATED LARD GLYCERIDES
Číslo CAS: 91744-48-8
EINECS/ELINCS: 294-611-1
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenované mono-, di- a triglyceridy vepřového sádla
Funkce: emulgátory
Název INCI: HYDROGENATED LECITHIN
Číslo CAS: 92128-87-5
EINECS/ELINCS: 295-786-7
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenované lecitiny
Funkce: emulgátory
Název INCI: HYDROGENATED MENHADEN ACID
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenované mastné kyseliny z oleje z ryb čeledi sleďovitých
Funkce: emulgátory/surfaktanty
Název INCI: HYDROGENATED MENHADEN OIL
Číslo CAS: 93572-53-3
EINECS/ELINCS: 297-485-6
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenované oleje z ryb z čeledi sleďovitých
Funkce: zvláčňující přísady/rozpouštědla
Název INCI: HYDROGENATED METHYL ROSINATE
Číslo CAS: 8050-15-5
EINECS/ELINCS: 232-476-2
Chemický název nebo název podle IUPAC: methylestery hydrogenovaných pryskyřičných kyselin a kalafunových kyselin
Funkce: regulátory viskozity
Název INCI: HYDROGENATED MICROCRYSTALLINE WAX
Číslo CAS: 92045-76-6
EINECS/ELINCS: 295-458-3
Chemický název nebo
název podle IUPAC:
Hydrogenované cereziny a mikrokrystalické tuhé uhlovodíky. Složitá směs uhlovodíků získaná ze zbytkových olejů krystalizací z rozpouštědla a hydrogenací za přítomnosti katalyzátoru. Skládá se převážně z nasycených uhlovodíků s nerozvětveným a rozvětveným řetězcem s počtem uhlíků převážně vyšším než 25.
Funkce: regulátory viskozity
Název INCI: HYDROGENATED MILK LIPIDS
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenované mléčné lipidy
Funkce: aditiva
Název INCI: HYDROGENATED MINK OIL
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenované norkové oleje
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: HYDROGENATED OLIVE OIL UNSAPONIFIABLES
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenovaný nezmýdelnitelný podíl olivového oleje
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: HYDROGENATED ORANGE ROUGHY OIL
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenované oleje z pomerančové kůry
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: HYDROGENATED PALM GLYCERIDE
Číslo CAS: 91744-73-9
EINECS/ELINCS: 294-638-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenované monoglyceridy palmového oleje
Funkce: zvláčňující přísady/emulgátory
Název INCI: HYDROGENATED PALM GLYCERIDES
Číslo CAS: 91744-66-0
EINECS/ELINCS: 294-631-0
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenované mono-, di- a triglyceridy palmového oleje
Funkce: zvláčňující přísady/emulgátory
Název INCI: HYDROGENATED PALM KERNEL GLYCERIDES
Číslo CAS: 93334-20-4
EINECS/ELINCS: 297-094-0
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenované mono- a diglyceridy palmojádrového oleje
Funkce: zvláčňující přísady/regulátory viskozity
Název INCI: HYDROGENATED PALM KERNEL OIL
Číslo CAS: 84540-04-5 68990-82-9
EINECS/ELINCS: 283-093-2
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenované palmojádrové oleje
Funkce: zvláčňující přísady/regulátory viskozity
Název INCI: HYDROGENATED PALM OIL
Číslo CAS: 68514-74-9
8033-29-2
EINECS/ELINCS: 271-056-3
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenované palmové oleje
Funkce: zvláčňující přísady/emulgátory
Název INCI: HYDROGENATED PALM/PALM KERNEL OIL PEG-6 ESTERS
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: HYDROGENATED PEANUT OIL
Číslo CAS: 68425-36-5
EINECS/ELINCS: 270-350-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenovaný arašídový olej
Funkce: zvláčňující přísady/emulgátory
Název INCI: HYDROGENATED POLYISOBUTENE
Číslo CAS: 40921-86-6
61693-08-1
Chemický název nebo název podle IUPAC: polymer 2-methylpropenu
poly(2-methylpropen)
polyisobutylen
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: HYDROGENATED RAPESEED OIL
Číslo CAS: 84681-71-0
EINECS/ELINCS: 283-532-8
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenovaný řepkový olej
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: HYDROGENATED RICE BRAN WAX
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenované vosky a voskovité látky z rýžových otrub
Funkce: regulátory viskozity
Název INCI: HYDROGENATED SHARK LIVER OIL
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenované oleje ze žralocích jater
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: HYDROGENATED SOYBEAN GLYCERIDES
Číslo CAS: 91745-04-9
68201-48-9
EINECS/ELINCS: 294-672-4
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenované sójové mono-, di- a triglyceridy
Funkce: zvláčňující přísady/emulgátory
Název INCI: HYDROGENATED SOYBEAN OIL
Číslo CAS: 8016-70-4
EINECS/ELINCS: 232-410-2
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenovaný sójový olej
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: HYDROGENATED SOY GLYCERIDE
Číslo CAS: 61789-08-0
EINECS/ELINCS: 263-030-5
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenované sójové monoglyceridy
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: HYDROGENATED STARCH HYDROLYSATE
Funkce: zvlhčující přísady
Název INCI: HYDROGENATED STYRENE/BUTADIENE COPOLYMER
Číslo CAS: 66070-58-4
Funkce: filmotvorné přísady
Název INCI: HYDROGENATED STYRENE/METHYL STYRENE/INDENE COPOLYMER
Funkce: filmotvorné přísady
Název INCI: HYDROGENATED TALLOW
Číslo CAS: 8030-12-4
EINECS/ELINCS: 232-442-7
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenovaný lůj
Funkce: zvláčňující přísady/emulgátory
Název INCI: HYDROGENATED TALLOW ACID
Číslo CAS: 61790-38-3
EINECS/ELINCS: 263-130-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenované mastné kyseliny loje
Funkce: zvláčňující přísady/emulgátory
Název INCI: HYDROGENATED TALLOW ALCOHOL
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenované lojové alkoholy
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: HYDROGENATED TALLOWALKONIUM CHLORIDE
Číslo CAS: 61789-72-8
EINECS/ELINCS: 263-081-3
Chemický název nebo název podle IUPAC: alkyl(benzyl)dimethylamonium-chlorid (alkyl odvozen od hydrogenováného loje)
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: HYDROGENATED TALLOW AMIDE
Číslo CAS: 61790-31-6
EINECS/ELINCS: 263-123-0
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenované amidy mastných kyselin loje
Funkce: emulgátory/stabilizátory emulze/surfaktanty/regulátory viskozity
Název INCI: HYDROGENATED TALLOWAMIDE DEA
Číslo CAS: 68440-32-4
EINECS/ELINCS: 270-450-2
Chemický název nebo název podle IUPAC: produkty reakce mastných kyselin loje s diethanolaminem
Funkce: surfaktanty
Název INCI: HYDROGENATED TALLOWAMINE
Číslo CAS: 61788-45-2
EINECS/ELINCS: 262-976-6
Chemický název nebo název podle IUPAC: alkylaminy (alkyl odvozen od mastných kyselin hydrogenováného loje)
Funkce: emulgátory/surfaktanty
Název INCI: HYDROGENATED TALLOWAMINE OXIDE
Číslo CAS: 61788-94-1
EINECS/ELINCS: 263-021-6
Chemický název nebo název podle IUPAC: alkyl(dimethyl)aminoxid
(alkyl odvozen od mastných kyselin hydrogenovaného loje)
Funkce: antistatické přísady/surfaktanty
Název INCI: HYDROGENATED TALLOW BETAINE
Chemický název nebo název podle IUPAC: alkyl(karboxylatomethyl)dimethylamonium, vnitřní sůl
(alkyl odvozen od mastných kyselin hydrogenovaného loje)
Funkce: surfaktanty
Název INCI: HYDROGENATED TALLOWETH-12
Funkce: emulgátory
Název INCI: HYDROGENATED TALLOWETH-25
Funkce: emulgátory
Název INCI: HYDROGENATED TALLOWETH-60 MYRISTYL GLYCOL
Funkce: emulgátory
Název INCI: HYDROGENATED TALLOW GLYCERIDE
Číslo CAS: 61789-09-1
EINECS/ELINCS: 263-031-0
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenované monoglyceridy loje
Funkce: zvláčňující přísady/emulgátory
Název INCI: HYDROGENATED TALLOW GLYCERIDE CITRATE
Číslo CAS: 68990-59-0
EINECS/ELINCS: 273-613-6
Chemický název nebo název podle IUPAC: citráty hydrogenovaných monoglyceridů loje
Funkce: zvláčňující přísady/emulgátory
Název INCI: HYDROGENATED TALLOW GLYCERIDE LACTATE
Číslo CAS: 68990-06-7
EINECS/ELINCS: 273-576-6
Chemický název nebo název podle IUPAC: laktáty hydrogenovaných monoglyceridů loje
Funkce: zvláčňující přísady/emulgátory
Název INCI: HYDROGENATED TALLOW GLYCERIDES
Číslo CAS: 92128-50-2
68308-54-3
EINECS/ELINCS: 295-745-3
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenované glyceridy loje
Funkce: zvláčňující přísady/emulgátory
Název INCI: HYDROGENATED TALLOW GLYCERIDES CITRATE
Číslo CAS: 91723-33-0
EINECS/ELINCS: 294-539-0
Chemický název nebo název podle IUPAC: citráty hydrogenovaných mono-, di- a triglyceridů loje
Funkce: zvláčňující přísady/emulgátory
Název INCI: HYDROGENATED TALLOWOYL GLUTAMIC ACID
Chemický název nebo název podle IUPAC: N-acylglutamová kyselina (acyl odvozen od mastných kyselin hydrogenovaného loje)
Funkce: aditiva
Název INCI: HYDROGENATED TALLOWTRIMONIUM CHLORIDE
Číslo CAS: 61788-78-1
EINECS/ELINCS: 263-005-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: alkyl(trimethyl)amonium-chloridy
(alkyl odvozen od mastných kyselin hydrogeno váného loje)
Funkce: antistatické přísady/konzervační přísady/surfaktanty
Název INCI: HYDROGENATED VEGETABLE GLYCERIDE
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenované monoglyceridy rostlinného oleje
Funkce: zvláčňující přísady/regulátory viskozity
Název INCI: HYDROGENATED VEGETABLE GLYCERIDES
Číslo CAS: 100684-29-5
EINECS/ELINCS: 309-701-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenované glyceridy rostlinného oleje
Funkce: zvláčňující přísady/emulgátory
Název INCI: HYDROGENATED VEGETABLE GLYCERIDES CITRATE
Číslo CAS: 97593-31-2
EINECS/ELINCS: 307-334-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: citráty rostlinných mono- a diglyceridů C8-C21 a nenasycených C8-C21
Funkce: emulgátory
Název INCI: HYDROGENATED VEGETABLE GLYCERIDES PHOSPHATE
Číslo CAS: 85411-01-4
25212-19-5
Chemický název nebo název podle IUPAC: estery kyseliny fosforečné s hydrogenovanými rostlinnými glyceridy
Funkce: zvláčňující přísady/emulgátory
Název INCI: HYDROGENATED VEGETABLE OIL
Číslo CAS: 68334-28-1
EINECS/ELINCS: 269-820-6
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrogenované rostlinné oleje
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: HYDROGEN PEROXIDE
INN: hydrogen peroxide
Název podle Evropského lékopisu: hydrogenii peroxidům
Číslo CAS: 7722-84-1
EINECS/ELINCS: 231-765-0
Chemický název nebo název podle IUPAC: peroxid vodíku
Omezení: III/1,12
Funkce: oxidační přísady
Název INCI: HYDROLYZED ACTIN
Funkce: biologické přísady
Název INCI: HYDROLYZED ALBUMEN
Chemický název nebo název podle IUPAC: bílkovinné hydrolyzáty bílku slepicích vajec
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: HYDROLYZED BEESWAX
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrolyzovaný včelí vosk
Funkce: surfaktanty/emulgátory
Název INCI: HYDROLYZED CASEIN
Číslo CAS: 65072-00-6
EINECS/ELINCS: 265-363-1
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrolyzáty kaseinu; obsažené aminokyseliny získány hydrolýzou kaseinu
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: HYDROLYZED COLLAGEN
Číslo CAS: 92113-31-0
9015-54-7
EINECS/ELINCS: 295-635-5
Chemický název nebo název podle IUPAC: Hydrolyzáty kolagenů. Látka získávaná kyselou, zásaditou nebo enzymatickou hydrolýzou paznehtů a rohů obsahujících převážně aminokyseliny, peptidy a bílkoviny. Může obsahovat nečistoty, skládající se především ze sacharidů a lipidů spolu s menším množstvím různých organických látek biologického původu.
Funkce: antistatické přísady/zvláčňující přísady/filmotvorné přísady/zvlhčující přísady
Název INCI: HYDROLYZED CONCHIORIN PROTEIN
Chemický název nebo název podle IUPAC: bílkovinné hydrolyzáty konchiorinu
Funkce: biologické přísady
Název INCI: HYDROLYZED CORN PROTEIN
Číslo CAS: 100209-41-4
EINECS/ELINCS: 309-349-6
Chemický název nebo název podle IUPAC: Bílkovinné hydrolyzáty kukuřičné mouky. Látky získané kyselou, alkalickou nebo enzymovou hydrolýzou kukuřičné mouky se skládají především z aminokyselin, peptidů a bílkovin. Mohou obsahovat nečistoty, které se skládají hlavně ze sacharidů a lipidů spolu s menším množstvím různých organických látek biologického původu.
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: HYDROLYZED CORN STARCH
Funkce: pojiva/regulátory viskozity
Název INCI: HYDROLYZED DNA
Funkce: biologické přísady
Název INCI: HYDROLYZED ELASTIN
Číslo CAS: 91080-18-1
9007-58-3
EINECS/ELINCS: 293-509-4
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrolyzáty elastinů
Funkce: antistatické přísady/filmotvorné přísady/zvlhčující přísady
Název INCI: HYDROLYZED FIBRONECTIN
Číslo CAS: 100085-35-6
EINECS/ELINCS: 309-176-6
Chemický název nebo název podle IUPAC: Bílkovinné hydrolyzáty fibronektinu. Látky získané kyselou, alkalickou nebo enzymovou hydrolýzou fibronektinu, skládající se především z aminokyselin, peptidů a proteinů. Mohou obsahovat nečistoty, skládající se hlavně ze sacharidů a lipidů spolu s menším množstvím různých organických látek biologického původu.
Funkce: biologické přísady
Název INCI: HYDROLYZED GADIDAE PROTEIN
Funkce: biologické přísady
Název INCI: HYDROLYZED GELATIN
Číslo CAS: 68410-45-7
EINECS/ELINCS: 270-082-2
Chemický název nebo název podle IUPAC: Hydrolyzáty želatiny. Enzymový výluh získaný hydrolýzou želatiny.
Funkce: biologické přísady
Název INCI: HYDROLYZED GLYCOSAMINOGLYCANS
Funkce: zvlhčující přísady
Název INCI: HYDROLYZED HAIR KERATIN
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: HYDROLYZED HEMOGLOBIN
Číslo CAS: 91052-91-4
EINECS/ELINCS: 293-254-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: hovězí hemoglobiny
Funkce: biologické přísady
Název INCI: HYDROLYZED HUMAN PLACENTAL PROTEIN
Číslo CAS: 91080-01-2
EINECS/ELINCS: 293-492-3
Chemický název nebo název podle IUPAC: Bílkovinné hydrolyzáty placenty. Látky získané kyselou, alkalickou nebo enzymovou hydrolýzou placenty, skládající se především z aminokyselin, peptidů a bílkovin. Mohou obsahovat nečistoty, skládající se hlavně ze sacharidů a lipidů spolu s menším množstvím různých organických látek biologického původu.
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: HYDROLYZED KERATIN
Číslo CAS: 69430-36-0
EINECS/ELINCS: 274-001-1
Chemický název nebo název podle IUPAC: Hydrolyzáty keratinů. Biologický materiál obsahující převážně částečně hydrolyzovaný keratin.
Funkce: antistatické přísady/filmotvorné přísady/zvlhčující přísady
Název INCI: HYDROLYZED LUPINE PROTEIN
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: HYDROLYZED MILK PROTEIN
Číslo CAS: 92797-39-2
8049-98-7
EINECS/ELINCS: 296-575-2
Chemický název nebo název podle IUPAC: Bílkovinné hydrolyzáty mléka. Látky získané kyselou, alkalickou nebo enzymovou hydrolýzou placenty, skládající se především z aminokyselin, peptidů a bílkovin. Mohou obsahovat nečistoty, skládající se hlavně ze sacharidů a lipidů spolu s menším množstvím různých organických látek biologického původu.
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: HYDROLYZED OAT FLOUR
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrolyzáty ovesné mouky
Funkce: aditiva
Název INCI: HYDROLYZED OAT PROTEIN
Chemický název nebo název podle IUPAC: bílkovinné hydrolyzáty ovsa
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: HYDROLYZED OATS
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrolyzovaný oves
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: HYDROLYZED PEA PROTEIN
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: HYDROLYZED PLACENTAL PROTEIN
Číslo CAS: 91080-01-2
EINECS/ELINCS: 293-492-3
Chemický název nebo název podle IUPAC: Bílkovinné hydrolyzáty placenty. Látky získané kyselou, alkalickou nebo enzymovou hydrolýzou placenty, skládající se především z aminokyselin, peptidů a bílkovin. Mohou obsahovat nečistoty, skládající se hlavně ze sacharidů a lipidů spolu s menším množstvím různých organických látek biologického původu.
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: HYDROLYZED POTATO PROTEIN
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: HYDROLYZED RED BLOOD CELLS
Funkce: biologické přísady