zrušený předpis

Název INCI: JUGLANS NIGRA
Číslo CAS: 96690-56-1
EINECS/ELINCS: 306-252-0
Chemický název nebo název podle IUPAC: Ořešák černý, Juglans nigra, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Juglans nigra, Juglandaceae, ořešák černý, ořešákovité.
Funkce: látky rostlinného původu
Název INCI: JUGLANS REGIA
Číslo CAS: 84012-43-1
EINECS/ELINCS: 281-688-1
Chemický název nebo název podle IUPAC:Ořešák královský, Juglans regia, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Juglans regia, Juglandaceae, ořešák královský, ořešákovité.
Funkce: látky rostlinného původu
Název INCI: JUGLANS REGIA
Číslo CAS: 8024-09-7
Chemický název nebo název podle IUPAC: Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty. Obsahuje převážně glyceridy mastných kyselin (Juglans regia, ořešák královský).
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: JUNIPER TAR
INN: juniper tar
Číslo CAS: 8013-10-3
Chemický název nebo název podle IUPAC: jalovcové oleje
Funkce: přísady proti lupům
Název INCI: JUNIPERUS COMMUNIS
Číslo CAS: 84603-69-0
EINECS/ELINCS: 283-268-3
Chemický název nebo název podle IUPAC:Jalovec obecný, Juniperus communis, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Juniperus communis, Cupressaceae, jalovec obecný, cypřišovité.
Funkce: látky rostlinného původu
Název INCI: JUNIPERUS OXYCEDRUS
Číslo CAS: 84603-69-0
EINECS/ELINCS: 283-268-3
Chemický název nebo název podle IUPAC:Jalovec obecný, Juniperus communis, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Juniperus communis, Cupressaceae, jalovec obecný, cypřišovité.
Funkce: látky rostlinného původu
  1. K
    Název INCI: KALANCHOE PINNATA
    Číslo CAS: 90046-05-2
    EINECS/ELINCS: 289-972-7
    Chemický název nebo název podle IUPAC:Kalanchoe, Kalanchoe pinnata, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Kalanchoe pinnata, Crassulaceae, kalanchoe, tlusticovité.
    Funkce: biologické přísady
    Název INCI: KAOLIN
    INN: kaolin
    Název podle Evropského lékopisu: kaolinum
    Číslo CAS: 1332-58-7
    EINECS/ELINCS: 310-127-6
    Chemický název nebo název podle IUPAC: kaolin (CI 77004)
    Funkce: absorbenty
    Název INCI: KERATIN
    Číslo CAS: 68238-35-7
    EINECS/ELINCS: 269-409-1
    Chemický název nebo název podle IUPAC: Keratiny. Přírodní vláknité bílkoviny vyskytující se v obratlovcích. Obsahují všechny běžné aminokyseliny a jsou charakteristické vysokým obsahem cystinu.
    Funkce: biologické přísady
    Název INCI: KERATIN AMINO ACIDS
    Chemický název nebo název podle IUPAC: hydrolyzáty keratinů
    Funkce: antistatické přísady
    Název INCI: KOJIC ACID
    Číslo CAS: 501-30-4
    EINECS/ELINCS: 207-922-4
    Chemický název nebo název podle IUPAC:5-hydroxy-2-(hydroxymethyl)-4H-pyran-4-on
    kojová kyselina
    Funkce: aditiva
    Název INCI: KRAMERIA TRIANDRA
    Číslo CAS: 84775-95-1
    EINECS/ELINCS: 283-919-1
    Chemický název nebo název podle IUPAC: Kramerie trojmužná, Krameria triandra, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Krameria triandra, Krameriaceae, kramerie trojmužná, krameriovité.
    Funkce: látky rostlinného původu
  1. L
    Název INCI: LAC
    Číslo CAS: 8049-98-7
    EINECS/ELINCS: 310-127-6
    Chemický název nebo název podle IUPAC: kravské mléko
    Funkce: biologické přísady
    Název INCI: LAC
    EINECS/ELINCS: 310-127-6
    Chemický název nebo název podle IUPAC: sušené kravské mléko
    Funkce: biologické přísady
    Název INCI: LACCAIC ACID
    Chemický název nebo název podle IUPAC: 3,5,6,8-tetrahydroxy-7-[2-hydroxy-5-(2-acetamidoethyl)fenyl)]-9,10-dioxo-9,10-dihydroanthracen-1,2-dikarboxylová kyselina
    Funkce: aditiva
    Název INCI: LACTAMIDE MEA
    Číslo CAS: 5422-34-4
    EINECS/ELINCS: 226-546-1
    Chemický název nebo název podle IUPAC: N-(2-hydroxyethyl)laktamid
    2-hydroxy-N-(2-hydroxyethyl)propanamid
    Funkce: antistatické přísady/zvlhčující přísady
    Název INCI: LACTAMIDOPROPYL TRIMONIUM CHLORIDE
    Číslo CAS: 93507-51-8
    Chemický název nebo název podle IUPAC: [3-(2-hydroxypropanamido)propyl]trimethylamonium-chlorid
    Funkce: antistatické přísady
    Název INCI: LACTIC ACID
    INN: lactic acid
    Název podle Evropského lékopisu: acidum lacticum
    Číslo CAS: 50-21-5
    EINECS/ELINCS: 200-018-0
    Chemický název nebo název podle IUPAC: kyselina mléčná
    Funkce: pufrační přísady/zvlhčující přísady
    Název INCI: LACTIS LIPIDA
    Chemický název nebo název podle IUPAC: mléčné lipidy
    Funkce: zvláčňující přísady
    Název INCI: LACTIS PROTEINUM
    Funkce: biologické přísady
    Název INCI: LACTIS PROTEINUM
    Číslo CAS: 91082-88-1
    EINECS/ELINCS: 293-803-2
    Chemický název nebo název podle IUPAC: Syrovátkové bílkoviny. Vedlejší produkt při získávání koncentrátu syrovátkových bílkovin fyzikální separací deproteinované syrovátky.
    Funkce: biologické přísady
    Název INCI: LACTITOL
    Číslo CAS: 585-86-4
    EINECS/ELINCS: 209-566-5
    Chemický název nebo název podle IUPAC: 4-O-β-D-galaktopyranosyl-D-glucitol
    Funkce: zvlhčující přísady
    Název INCI: LACTOCOCCUS FERMENT EXTRACT
    Funkce: biologické přísady
    Název INCI: LACTOCOCCUS LYSATE
    Chemický název nebo název podle IUPAC: Lactococcus, lyzát
    Funkce: biologické přísady
    Název INCI: LACTOFERRIN
    Chemický název nebo název podle IUPAC: mléčné glykoproteiny vázající železo, laktoferrin
    Funkce: aditiva
    Název INCI: LACTOFLAVIN
    Číslo CAS: 83-88-5
    EINECS/ELINCS: 201-507-1
    Chemický název nebo název podle IUPAC: riboflavin
    Omezení: IV/1
    Funkce: kosmetická barviva
    Název INCI: LACTOGLOBULIN
    Číslo CAS: 9045-23-2
    EINECS/ELINCS: 232-928-9
    Chemický název nebo název podle IUPAC: β-laktoglobuliny
    Funkce: antistatické přísady
    Název INCI: LACTOPEROXIDASE
    Číslo CAS: 9003-99-0
    EINECS/ELINCS: 232-668-6
    Chemický název nebo název podle IUPAC: peroxidasa
    Funkce: biologické přísady
    Název INCI: LACTOSE
    INN: lactose
    Název podle Evropského lékopisu: lactosum
    Číslo CAS: 63-42-3
    EINECS/ELINCS: 200-559-2
    Chemický název nebo název podle IUPAC: laktosa
    Funkce: zvlhčující přísady
    Název INCI: LACTOYL METHYLSILANOL ELASTINATE
    Funkce: antistatické přísady
    Název INCI: LACTUCA SATIVA
    Číslo CAS: 84776-66-9
    EINECS/ELINCS: 283-995-6
    Chemický název nebo název podle IUPAC:Locika salátová (salát hlávkový), ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané zLactuca sativa, Compositae, locika salátová, hvězdnicovité.
    Funkce: látky rostlinného původu
    Název INCI: LAMIUM ALBUM
    Číslo CAS: 84012-23-7
    EINECS/ELINCS: 281-669-8
    Chemický název nebo název podle IUPAC: Hluchavka bílá, Lamium album, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Lamium album, Labiatae, hluchavka bílá, hluchavkovité.
    Funkce: látky rostlinného původu
    Název INCI: LANETH-10
    Číslo CAS: 61791-20-6
    Chemický název nebo název podle IUPAC: ethoxylované lanolinové alkoholy
    Funkce: emulgátory/regulátory viskozity
    Název INCI: LANETH-15
    Číslo CAS: 61791-20-6
    84650-19-1
    Chemický název nebo název podle IUPAC: ethoxylované lanolinové alkoholy
    Funkce: emulgátory/regulátory viskozity
    Název INCI: LANETH-16
    Číslo CAS: 61791-20-6
    Chemický název nebo název podle IUPAC: ethoxylované lanolinové alkoholy
    Funkce: emulgátory
    Název INCI: LANETH-20
    Číslo CAS: 61791-20-6
    Chemický název nebo název podle IUPAC: ethoxylované lanolinové alkoholy
    Funkce: emulgátory/regulátory viskozity
    Název INCI: LANETH-25
    Číslo CAS: 61791-20-6
    Chemický název nebo název podle IUPAC: ethoxylované lanolinové alkoholy
    Funkce: emulgátory
    Název INCI: LANETH-40
    Číslo CAS: 61791-20-6
    Chemický název nebo název podle IUPAC: ethoxylované lanolinové alkoholy
    Funkce: emulgátory/surfaktanty
    Název INCI: LANETH-5
    Číslo CAS: 61791-20-6
    Chemický název nebo název podle IUPAC: ethoxylované lanolinové alkoholy
    Funkce: emulgátory/regulátory viskozity
    Název INCI: LANETH-50
    Číslo CAS: 61791-20-6
    Chemický název nebo název podle IUPAC: ethoxylované lanolinové alkoholy
    Funkce: emulgátory/surfaktanty
    Název INCI: LANETH-60
    Číslo CAS: 61791-20-6
    Chemický název nebo název podle IUPAC: ethoxylované lanolinové alkoholy
    Funkce: emulgátory
    Název INCI: LANETH-75
    Číslo CAS: 61791-20-6
    Chemický název nebo název podle IUPAC: ethoxylované lanolinové alkoholy
    Funkce: emulgátory/surfaktanty
    Název INCI: LANETH-10 ACETATE
    Číslo CAS: 65071-98-9
    Chemický název nebo název podle IUPAC: acetát ethoxylovaného lanolinu
    Funkce: zvláčnující přísady/emulgátory
    Název INCI: LANETH-9 ACETATE
    Číslo CAS: 65071-98-9
    Chemický název nebo název podle IUPAC: acetát ethoxylovaného lanolinu
    Funkce: zvláčnující přísady
    Název INCI: LANETH-4 PHOSPHATE
    Funkce: emulgátory
    Název INCI: LANOLIN
    Název podle Evropského lékopisu: adeps lanae
    Číslo CAS: 8006-54-0
    EINECS/ELINCS: 232-348-6
    Chemický název nebo název podle IUPAC: Lanolin. Mastná látka získávaná z ovčí vlny. Obsahuje složitou směs esterů a vícenásobných esterů, převážně esterů cholesterolu a isocholesterolu s vyššími mastnými kyselinami.
    Funkce: antistatické přísady/zvláčňující přísady/emulgátory
    Název INCI: LANOLIN
    Číslo CAS: 70321-63-0
    8038-43-5
    EINECS/ELINCS: 274-559-6
    Chemický název nebo název podle IUPAC: lanolinové oleje
    Funkce: antistatické přísady/zvláčňující přísady/rozpouštědla
    Název INCI: LANOLIN ACID
    Číslo CAS: 68424-43-1
    EINECS/ELINCS: 270-302-7
    Chemický název nebo název podle IUPAC: lanolinové mastné kyseliny
    Funkce: zvláčňující přísady/emulgátory
    Název INCI: LANOLIN ALCOHOL
    Název podle Evropského lékopisu: alcoholes adipis lanae
    Číslo CAS: 8027-33-6
    EINECS/ELINCS: 232-430-1
    Chemický název nebo název podle IUPAC: Lanolinové alkoholy. Složitá směs alkoholů získávaných hydrolýzou lanolinu.
    Funkce: antistatické přísady/zvláčňující přísady/emulgátory
    Název INCI: LANOLINAMIDE DEA
    Číslo CAS: 85408-88-4
    EINECS/ELINCS: 287-051-4
    Chemický název nebo název podle IUPAC: sloučeniny lanolinových mastných kyselin s diethanolaminem
    Funkce: emulgátory/stabilizátory emulze/surfaktanty/regulátory viskozity
    Název INCI: LANOLIN CERA
    Název podle Evropského lékopisu: adeps solidus
    Číslo CAS: 68201-49-0
    EINECS/ELINCS: 269-220-4
    Chemický název nebo název podle IUPAC: Lanolinový vosk. Vosk získávaný frakcionací bezvodého lanolinu.
    Funkce: antistatické přísady/zvláčňující přísady/emulgátory/filmotvorné přísady
    Název INCI: LANOLIN LINOLEATE
    Číslo CAS: 85049-81-6
    EINECS/ELINCS: 285-254-2
    Chemický název nebo název podle IUPAC: alkyl-(Z,Z)-oktadec-9,12-dienoáty (alkyl z lanolinových alkoholů)
    Funkce: antistatické přísady/zvláčňující přísady
    Název INCI: LANOLIN RICINOLEATE
    Chemický název nebo název podle IUPAC: alkyl-12-hydroxyoktadec-9-enoáty (alkyl z lanolinových alkoholů)
    Funkce: antistatické přísady/zvláčňující přísady
    Název INCI: LANOSTEROL
    Číslo CAS: 79-63-0
    EINECS/ELINCS: 201-214-9
    Chemický název nebo název podle IUPAC: lanosterol
    Funkce: antistatické přísady/zvláčňující přísady
    Název INCI: LANTHANUM CHLORIDE
    Číslo CAS: 10099-58-8
    EINECS/ELINCS: 233-237-5
    Chemický název nebo název podle IUPAC: chlorid lanthanitý, bezvodý
    Funkce: aditiva
    Název INCI: LAPYRIUM CHLORIDE
    INN: lapirium chloride
    Číslo CAS: 6272-74-8
    EINECS/ELINCS: 228-464-1
    Chemický název nebo název podle IUPAC: 1-({N-[2-(dodekanoyloxy)ethyl]karbamoyl}methyl)pyridinium-chlorid
    lapirium-chlorid
    Funkce: antimikrobiální přísady/antistatické přísady
    Název INCI: LARD GLYCERIDE
    Číslo CAS: 61789-10-4
    EINECS/ELINCS: 263-032-6
    Chemický název nebo název podle IUPAC: monoglyceridy vepřového sádla
    Funkce: emulgátory
    Název INCI: LARD GLYCERIDES
    Číslo CAS: 91744-46-6
    EINECS/ELINCS: 294-609-0
    Chemický název nebo název podle IUPAC: mono-, di- a triglyceridy vepřového sádla
    Funkce: zvláčňující přísady/emulgátory
    Název INCI: LARREA DIVARICATA
    Číslo CAS: 91722-67-7
    EINECS/ELINCS: 294-468-5
    Chemický název nebo název podle IUPAC: Larrea divaricata, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Larrea divaricata, Zygophyllaceae, kacibovité.
    Funkce: látky rostlinného původu
    Název INCI: LARREA MEXICANA
    Číslo CAS: 84603-72-5
    EINECS/ELINCS: 283-270-4
    Chemický název nebo název podle IUPAC: Larrea mexicana, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Larrea mexicana, Zygophyllaceae, kacibovité.
    Funkce: látky rostlinného původu
    Název INCI: LAURALKONIUM BROMIDE
    Číslo CAS: 7281-04-1
    EINECS/ELINCS: 230-698-4
    Chemický název nebo název podle IUPAC: benzyl(dodecyl)dimethylamonium-bromid
    Omezení: VI/2,16
    Funkce: konzervační přísady
    Název INCI: LAURALKONIUM CHLORIDE
    INN: benzododecinium chloride
    Číslo CAS: 139-07-1
    EINECS/ELINCS: 205-351-5
    Chemický název nebo název podle IUPAC: benzyl(dodecyl)dimethylamonium-chlorid
    benzododecinium-chlorid
    Omezení: VI/2,16
    Funkce: konzervační přísady
    Název INCI: LAURAMIDE
    Číslo CAS: 1120-16-7
    EINECS/ELINCS: 214-298-7
    Chemický název nebo název podle IUPAC: dodekanamid
    lauramid
    Funkce: regulátory viskozity
    Název INCI: LAURAMIDE DEA
    Číslo CAS: 120-40-1
    EINECS/ELINCS: 204-393-1
    Chemický název nebo název podle IUPAC: N,N-bis(2-hydroxyethyl)dodekanamid
    Funkce: antistatické přísady/regulátory viskozity
    Název INCI: LAURAMIDE MEA
    Číslo CAS: 142-78-9
    EINECS/ELINCS: 205-560-1
    Chemický název nebo název podle IUPAC: N-(2-hydroxyethyl)dodekanamid
    Funkce: antistatické přísady/regulátory viskozity
    Název INCI: LAURAMIDE MIPA
    Číslo CAS: 142-54-1
    EINECS/ELINCS: 205-541-8
    Chemický název nebo název podle IUPAC: N-(2-hydroxypropyl)dodekanamid
    Funkce: antistatické přísady/regulátory viskozity
    Název INCI: LAURAMIDE/MYRISTAMIDE DEA
    Číslo CAS: 97926-10-8
    EINECS/ELINCS: 308-224-3
    Chemický název nebo název podle IUPAC: N,N-bis(hydroxyethyl)amidy (C12-14)
    Funkce: surfaktanty
    Název INCI: LAURAMIDOPROPYL ACETAMIDODIMONIUM CHLORIDE
    Číslo CAS: 68259-01-8
    EINECS/ELINCS: 269-504-8
    Chemický název nebo název podle IUPAC: (2-amino-2-oxoethyl)[3-(dodekanamido)propyl]dimethylamonium-chlorid
    Funkce: antistatické přísady
    Název INCI: LAURAMIDOPROPYLAMINE OXIDE
    Číslo CAS: 61792-31-2
    EINECS/ELINCS: 263-218-7
    Chemický název nebo název podle IUPAC: N- [3-(dimethylamino)propyl] dodekanamid-N-oxid
    Funkce: antistatické přísady/surfaktanty
    Název INCI: LAURAMIDOPROPYL BETAINE
    Číslo CAS: 4292-10-8
    EINECS/ELINCS: 224-292-6
    Chemický název nebo název podle IUPAC: [3-(dodekanamido)propyl](karboxymethyl)dimethylamonium-hydroxid
    Funkce: antistatické přísady/surfaktanty
    Název INCI: LAURAMIDOPROPYL DIMETHYLAMINE
    Číslo CAS: 3179-80-4
    EINECS/ELINCS: 221-661-3
    Chemický název nebo název podle IUPAC: N-[3-(dimethylamino)propyl]dodekanamid
    Funkce: antistatické přísady
    Název INCI: LAURAMIDOPROPYL DIMETHYLAMINE PROPIONATE
    Číslo CAS: 67801-62-1
    EINECS/ELINCS: 267-182-3
    Chemický název nebo název podle IUPAC: (3-dodekanamidopropyl)dimethylamonium-propionát
    Funkce: antistatické přísady
    Název INCI: LAURAMIDOPROPYL PG-DIMONIUM CHLORIDE
    Chemický název nebo název podle IUPAC: (2,3-dihydroxypropyl)(3-dodekanamidopropyl)dimethylamonium-chlorid
    Funkce: antistatické přísady
    Název INCI: LAURAMINE
    Číslo CAS: 124-22-1
    EINECS/ELINCS: 204-690-6
    Chemický název nebo název podle IUPAC: dodecylamin dodekan-1-amin
    Funkce: antistatické přísady
    Název INCI: LAURAMINE OXIDE
    Číslo CAS: 1643-20-5
    EINECS/ELINCS: 216-700-6
    Chemický název nebo název podle IUPAC: dodecyl(dimethyl)aminoxid
    Funkce: antistatické přísady/surfaktanty/regulátory viskozity
    Název INCI: LAURAMINOPROPIONIC ACID
    Číslo CAS: 1462-54-0
    EINECS/ELINCS: 215-968-1
    Chemický název nebo název podle IUPAC:3 -(dodecylamino)propanová kyselina
    N-dodecyl-β-alanin
    Funkce: antistatické přísady
    Název INCI: LAURDIMONIUM HYDROXYPROPYL HYDROLYZED SOY PROTEIN
    Funkce: antistatické přísady
    Název INCI: LAURDIMONIUM HYDROXYPROPYL HYDROLYZED WHEAT PROTEIN
    Chemický název nebo název podle IUPAC:[3-(acylamino)propyl]dodecyl(dimethyl)amonium-chlorid
    (acyl odvozen od aminokyselin pšeničného bílkovinného hydrolyzátu)
    Funkce: antistatické přísady
    Název INCI: LAURETH-1
    Číslo CAS: 4536-30-5
    EINECS/ELINCS: 224-886-5
    Chemický název nebo název podle IUPAC: 2-(dodecyloxy)ethan-1-ol
    Funkce: emulgátory/surfaktanty
    Název INCI: LAURETH-10
    Číslo CAS: 9002-92-0
    6540-99-4
    Chemický název nebo název podle IUPAC: α-dodecyl-ω-hydroxypoly(oxyethylen)
    Funkce: emulgátory/surfaktanty
    Název INCI: LAURETH-11
    Číslo CAS: 9002-92-0
    Chemický název nebo název podle IUPAC: α-dodecyl-ω-hydroxypoly(oxyethylen)
    Funkce: emulgátory
    Název INCI: LAURETH-12
    Číslo CAS: 3056-00-6
    9002-92-0
    EINECS/ELINCS: 221-286-5
    Chemický název nebo název podle IUPAC: 3,6,9,12,15,18,21,24,27,30,33,36-dodekaoxaoktatetrakontan-1-ol
    Funkce: emulgátory
    Název INCI: LAURETH-13
    Číslo CAS: 9002-92-0
    Chemický název nebo název podle IUPAC: α-dodecyl-ω-hydroxypoly(oxyethylen)
    Funkce: emulgátory
    Název INCI: LAURETH-14
    Číslo CAS: 9002-92-0
    Chemický název nebo název podle IUPAC: α-dodecyl-ω-hydroxypoly(oxyethylen)
    Funkce: emulgátory
    Název INCI: LAURETH-15
    Číslo CAS: 9002-92-0
    Chemický název nebo název podle IUPAC: α-dodecyl-ω-hydroxypoly(oxyethylen)
    Funkce: emulgátory
    Název INCI: LAURETH-16
    Číslo CAS: 9002-92-0
    Chemický název nebo název podle IUPAC: α-dodecyl-ω-hydroxypoly(oxyethylen)
    Funkce: emulgátory
    Název INCI: LAURETH-2
    Číslo CAS: 3055-93-4
    9002-92-0
    EINECS/ELINCS: 221-279-7
    Chemický název nebo název podle IUPAC: 2-[2-(dodecyloxy)ethoxy]ethan-1-ol
    Funkce: emulgátory/surfaktanty
    Název INCI: LAURETH-20
    Číslo CAS: 9002-92-0
    Chemický název nebo název podle IUPAC: α-dodecyl-ω-hydroxypoly(oxyethylen)
    Funkce: emulgátory/surfaktanty
    Název INCI: LAURETH-23
    Číslo CAS: 9002-92-0
    Chemický název nebo název podle IUPAC: α-dodecyl-ω-hydroxypoly(oxyethylen)
    Funkce: emulgátory/surfaktanty
    Název INCI: LAURETH-25
    Číslo CAS: 9002-92-0
    Chemický název nebo název podle IUPAC: α-dodecyl-ω-hydroxypoly(oxyethylen)
    Funkce: emulgátory/surfaktanty
    Název INCI: LAURETH-3
    Číslo CAS: 3055-94-5
    EINECS/ELINCS: 221-280-2
    Chemický název nebo název podle IUPAC: 2-{2-[2-(dodecyloxy)ethoxy]ethoxy} ethan-1-ol
    Funkce: emulgátory/surfaktanty
    Název INCI: LAURETH-30
    Číslo CAS: 9002-92-0
    Chemický název nebo název podle IUPAC: α-dodecyl-ω-hydroxypoly(oxyethylen)
    Funkce: emulgátory/surfaktanty
    Název INCI: LAURETH-4
    Číslo CAS: 5274-68-0
    EINECS/ELINCS: 226-097-1
    Chemický název nebo název podle IUPAC: 3,6,9,12-tetraoxatetrakosan-1-ol
    Funkce: emulgátory/surfaktanty
    Název INCI: LAURETH-40
    Číslo CAS: 9002-92-0
    Chemický název nebo název podle IUPAC: α-dodecyl-ω-hydroxypoly(oxyethylen)
    Funkce: surfaktanty
    Název INCI: LAURETH-5
    Číslo CAS: 3055-95-6
    EINECS/ELINCS: 221-281-8
    Chemický název nebo název podle IUPAC: 3,6,9,12,15-pentaoxaheptakosan-1-ol
    Funkce: emulgátory/surfaktanty
    Název INCI: LAURETH-6
    Číslo CAS: 3055-96-7
    EINECS/ELINCS: 221-282-3
    Chemický název nebo název podle IUPAC: 3,6,9,12,15,18-hexaoxatriakontan-1-ol
    Funkce: emulgátory/surfaktanty
    Název INCI: LAURETH-7
    Číslo CAS: 3055-97-8
    EINECS/ELINCS: 221-283-9
    Chemický název nebo název podle IUPAC: 3,6,9,12,15,18,21-heptaoxatritriakontanol
    Funkce: emulgátory/surfaktanty
    Název INCI: LAURETH-8
    Číslo CAS: 9002-92-0
    3055-98-9
    Chemický název nebo název podle IUPAC: α-dodecyl-ω-hydroxypoly(oxyethylen)
    Funkce: emulgátory
    Název INCI: LAURETH-9
    INN: polidocanol
    Číslo CAS:3055-99-0
    9002-92-0
    EINECS/ELINCS: 221-284-4
    Chemický název nebo název podle IUPAC: 3,6,9,12,15,18,21,24,27-nonaoxanonatriakontan-1-ol
    Funkce: emulgátory
    Název INCI: LAURETH-2 ACETATE
    Funkce: zvláčňující přísady
    Název INCI: LAURETH-2 BENZOATE
    Funkce: zvláčňující přísady
    Název INCI: LAURETH-10 CARBOXYLIC ACID
    Funkce: surfaktanty
    Název INCI: LAURETH-11 CARBOXYLIC ACID
    Funkce: surfaktanty
    Název INCI: LAURETH-13 CARBOXYLIC ACID
    Funkce: surfaktanty
    Název INCI: LAURETH-14 CARBOXYLIC ACID
    Funkce: surfaktanty
    Název INCI: LAURETH-17 CARBOXYLIC ACID
    Funkce: surfaktanty
    Název INCI: LAURETH-3 CARBOXYLIC ACID
    Funkce: surfaktanty
    Název INCI: LAURETH-4 CARBOXYLIC ACID
    Funkce: surfaktanty
    Název INCI: LAURETH-5 CARBOXYLIC ACID
    Funkce: emulgátory/surfaktanty
    Název INCI: LAURETH-6 CARBOXYLIC ACID
    Funkce: surfaktanty
    Název INCI: LAURETH-6 CITRATE
    Funkce: surfaktanty
    Název INCI: LAURETH-7 CITRATE
    Funkce: surfaktanty
    Název INCI: LAURETH-2 OCTANOATE
    Funkce: zvláčňující přísady
    Název INCI: LAURETH-3 PHOSPHATE
    Číslo CAS:39464-66-9
    25852-45-3
    Chemický název nebo název podle IUPAC: α-dodecyl-ω-[(dihydroxyfosforyl)oxy]poly(oxyethylen)
    Funkce: surfaktanty
    Název INCI: LAURETH-4 PHOSPHATE
    Číslo CAS: 20297-05-6
    EINECS/ELINCS: 243-716-0
    Chemický název nebo název podle IUPAC: bis[3,6,9,12-tetraoxatetrakosyl]-hydrogen-fosfát
    Funkce: emulgátory
    Název INCI: LAURETH-7 PHOSPHATE
    Funkce: emulgátory
    Název INCI: LAURETH-8 PHOSPHATE
    Číslo CAS: 39464-66-9
    Chemický název nebo název podle IUPAC: α-dodecyl-ω-[(dihydroxyfosforyl)oxy]poly(oxyethylen)
    Funkce: surfaktanty
    Název INCI: LAURETH-7 TARTRATE
    Funkce: surfaktanty
    Název INCI: LAURIC ACID
    Číslo CAS: 143-07-7
    EINECS/ELINCS: 205-582-1
    Chemický název nebo název podle IUPAC: dodekanová kyselina
    laurová kyselina
    Funkce: emulgátory
    Název INCI: LAURIC/PALMITIC/OLEIC TRIGLYCERIDE
    Chemický název nebo název podle IUPAC: triglyceridy nasycených mastných kyselin C14-C16 a nenasycených mastných kyselin C18
    Funkce: zvláčňující přísady
    Název INCI: LAUROAMPHODIPROPIONIC ACID
    Číslo CAS: 64265-41-4
    Chemický název nebo název podle IUPAC: N-(2-{[2-(2-karboxyethoxy)ethyl] (2-karboxyethyl)amino} ethyl)dodekanamid
    Funkce: surfaktanty
    Název INCI: LAUROYL COLLAGEN AMINO ACIDS
    Číslo CAS: 68920-59-2
    Funkce: antistatické přísady
    Název INCI: LAUROYL HYDROLYZED COLLAGEN
    Funkce: antistatické přísady/surfaktanty
    Název INCI: LAUROYL LYSINE
    Číslo CAS: 52315-75-0
    EINECS/ELINCS: 257-843-4
    Chemický název nebo název podle IUPAC:N6-dodekanoyl-L-lysin
    2-amino-6-dodekanamidohexanová kyselina
    Funkce: regulátory viskozity
    Název INCI: LAUROYL PG-TRIMONIUM CHLORIDE
    Číslo CAS: 53171-04-3
    Chemický název nebo název podle IUPAC: [3-(dodekanoyloxy)-2-hydroxypropyl]trimethylamonium-chlorid
    Funkce: antistatické přísady
    Název INCI: LAUROYL SARCOSINE
    Číslo CAS: 97-78-9
    EINECS/ELINCS: 202-608-3
    Chemický název nebo název podle IUPAC: N-methyldodekanamidooctová kyselina
    N-lauroylsarkosin
    Funkce: antistatické přísady/surfaktanty
    Název INCI: LAURTRIMONIUM BROMIDE
    Číslo CAS: 1119-94-4
    EINECS/ELINCS: 214-290-3
    Chemický název nebo název podle IUPAC: dodecyl(trimethyl)amonium-bromid
    Omezení: VI/1,44
    Funkce: antistatické přísady/konzervační přísady
    Název INCI: LAURTRIMONIUM CHLORIDE
    Číslo CAS: 112-00-5
    EINECS/ELINCS: 203-927-0
    Chemický název nebo název podle IUPAC: dodecyl(trimethyl)amonium-chlorid
    Omezení: VI/1,44
    Funkce: konzervační přísady
    Název INCI: LAURTRIMONIUM TRICHLOROPHENOXIDE
    Chemický název nebo název podle IUPAC: dodecyl(trimethyl)amonium-2,4,5-trichlorophenolát
    Funkce: antimikrobiální přísady/antistatické přísady
    Název INCI: LAURUS NOBILIS
    Číslo CAS: 84603-73-6
    EINECS/ELINCS: 283-272-5
    Chemický název nebo název podle IUPAC: Vavřín pravý, Laurus nobilis, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Laurus nobilis, Lauraceae, vavřín pravý, vavřínovité.
    Funkce: látky rostlinného původu
    Název INCI: LAURYL ACRYLATE/VA COPOLYMER
    Funkce: filmotvorné přísady
    Název INCI: LAURYL ALCOHOL
    Číslo CAS: 112-53-8
    EINECS/ELINCS: 203-982-0
    Chemický název nebo název podle IUPAC: dodekan-1-ol
    laurylalkohol
    Funkce: zvláčňující přísady/stabilizátory emulze/regulátory viskozity
    Název INCI: LAURYLAMINE DIPROPYLENEDIAMINE
    Číslo CAS: 2372-82-9
    EINECS/ELINCS: 219-145-8
    Chemický název nebo název podle IUPAC: N-(3-aminopropyl)-N-dodecylpropan-1,3-diamin
    Funkce: aditiva
    Název INCI: LAURYL AMINOPROPYLGLYCINE
    Číslo CAS: 34395-72-7
    EINECS/ELINCS: 251-993-4
    Chemický název nebo název podle IUPAC: {[3-(dodecylamino)propyl]amino} octová kyselina
    N-[3 -(dodecylamino)propyl] glycin
    Funkce: antistatické přísady
    Název INCI: LAURYL BEHENATE
    Číslo CAS: 42233-07-8
    Chemický název nebo název podle IUPAC: dodecyl-dokosanoát
    dodecyl-behenát
    Funkce: zvláčňující přísady
    Název INCI: LAURYL BETAINE
    Číslo CAS: 683-10-3
    EINECS/ELINCS: 211-669-5
    Chemický název nebo název podle IUPAC: dodecyl(karboxylatomethyl)dimethylamonium, vnitřní sůl
    Funkce: antistatické přísady/surfaktanty
    Název INCI: LAURYL COCOATE
    Chemický název nebo název podle IUPAC: dodecylestery mastných kyselin kokosového oleje
    Funkce: zvláčňující přísady
    Název INCI: LAURYL DIETHYLENEDIAMINOGLYCINE
    INN: dodicin
    Číslo CAS: 6843-97-6
    EINECS/ELINCS: 229-930-7
    Chemický název nebo název podle IUPAC: [(2-{[2-(dodecylamino)ethyl]amino}ethyl)amino]octová kyselina
    dodicin
    Funkce: antistatické přísady
    Název INCI: LAURYL DIMETHYLAMINE CYCLOCARBOXYPROPYLOLEATE
    Chemický název nebo název podle IUPAC: dodecyl(dimethyl)amonium-4-hexyl-5-karboxycyklohex-2-en-1-oktanoát
    Funkce: antistatické přísady
    Název INCI: LAURYLDIMONIUM HYDROXYPROPYL HYDROLYZED CASEIN
    Funkce: antistatické přísady
    Název INCI: LAURYLDIMONIUM HYDROXYPROPYL HYDROLYZED COLLAGEN
    Číslo CAS: 118441-80-8
    Chemický název nebo název podle IUPAC: lamanequat L
    Funkce: antistatické přísady/zvláčňující přísady
    Název INCI: LAURYLDIMONIUM HYDROXYPROPYL HYDROLYZED KERATIN
    Funkce: antistatické přísady
    Název INCI: LAURYLDIMONIUM HYDROXYPROPYL HYDROLYZED SILK
    Funkce: antistatické přísady
    Název INCI: LAURYLDIMONIUM HYDROXYPROPYL HYDROLYZED SOY PROTEIN
    Funkce: antistatické přísady
    Název INCI: LAURYLDIMONIUM HYDROXYPROPYL HYDROLYZED WHEAT PROTEIN
    Funkce: antistatické přísady
    Název INCI: LAURYL GLYCOL
    Číslo CAS: 1119-87-5
    EINECS/ELINCS: 214-289-8
    Chemický název nebo název podle IUPAC: dodekan-1,2-diol
    Funkce: antistatické přísady/zvláčňující přísady
    Název INCI: LAURYL HYDROXYETHYL IMIDAZOLINE
    Číslo CAS: 136-99-2
    EINECS/ELINCS: 205-271-0
    Chemický název nebo název podle IUPAC: 1-(2-hydroxyethyl)-2-undecyl-4,5-dihydroimidazol
    Funkce: antistatické přísady