zrušený předpis

Název INCI: SOLANUM DULCAMARA
Číslo CAS: 84696-50-4
EINECS/ELINCS: 283-655-7
Chemický název nebo název podle IUPAC: Lilek potměchuť, Solanum dulcamara, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Solanum dulcamara, Solanaceae, lilek potměchuť, lilkovité.
Funkce: látky rostlinného původu
Název INCI: SOLANUM LYCOPERSICUM
Číslo CAS: 90131-63-8
EINECS/ELINCS: 290-375-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: Rajče, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Solanum lycopersicum, Solanaceae, rajče jedlé, lilkovité.
Funkce: látky rostlinného původu
Název INCI: SOLANUM MELONGENA
Číslo CAS: 84012-19-1
EINECS/ELINCS: 281-665-6
Chemický název nebo název podle IUPAC: Lilek vejcoplodý (baklažán), ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Solanum melongena, Solanaceae, lilek vejcoplodý lilkovité.
Funkce: látky rostlinného původu
Název INCI: SOLANUM TUBEROSUM
INN: starch
Ph. Eur. name: solani amylum
Číslo CAS: 9005-25-8
EINECS/ELINCS: 232-679-6
Chemický název nebo název podle IUPAC: Škrob. Polymerní sacharid obvykle získávaný ze zrn obilovin, jako jsou např. kukuřice, pšenice a čirok, a z kořenů a hlíz, jako jsou brambory a tapioka. Zahrnuje i škrob, který byl předželatinizován zahřátím za přítomnosti vody.
Funkce: absorbenty/regulátory viskozity
Název INCI: SOLANUM TUBEROSUM
Číslo CAS: 90083-08-2
EINECS/ELINCS: 290-202-7
Chemický název nebo název podle IUPAC: Lilek brambor, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Solanum tuberosum, Solanaceae, lilek brambor lilkovité.
Funkce: látky rostlinného původu
Název INCI: SOLIDAGO ODORA
Číslo CAS: 91770-11-5
EINECS/ELINCS: 294-794-8
Chemický název nebo název podle IUPAC: Zlatobýl, Solidago odora, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Solidago odora, Compositae, zlatobýl, hvězdnicovité.
Funkce: látky rostlinného původu
Název INCI: SOLIDAGO VIRGAUREA
Číslo CAS: 85117-06-2
EINECS/ELINCS: 285-559-0
Chemický název nebo název podle IUPAC: Zlatobýl obecný, Solidago virgaurea, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Solidago virgaurea, Compositae, zlatobýl obecný, hvězdnicovité.
Funkce: látky rostlinného původu
Název INCI: SOLUBLE COLLAGEN
Funkce: antistatické přísady/filmotvorné přísady/zvlhčující přísady
Název INCI: SOLUBLE PROTEOGLYCAN
Funkce: biologické přísady
Název INCI: SOLUM DIATOMEAE
Číslo CAS: 7631-86-9
EINECS/ELINCS: 231-545-4
Chemický název nebo název podle IUPAC: oxid křemičitý
Funkce: abraziva/absorbenty/zneprůhledňovací přísady
Název INCI: SOLUM FULLONUM
Číslo CAS: 8031-18-3
EINECS/ELINCS: 310-127-6
Chemický název nebo název podle IUPAC: valchařská hlinka
Funkce: regulátory viskozity
Název INCI: SOLVENT BLACK 3
Číslo CAS: 4197-25-5
EINECS/ELINCS: 224-087-1
Chemický název nebo název podle IUPAC: 6-{[4-(fenylazo)-1-naftyl]azo}-2,2-dimethyl-2,3-dihydro-1H-perimidin (CI 26150)
Funkce: barvy na vlasy
Název INCI: SOLVENT GREEN 3
Číslo CAS: 128-80-3
EINECS/ELINCS: 204-909-5
Chemický název nebo název podle IUPAC:1,4-bis(p-tolylamino)anthrachinon (CI 61565)
1,4-bis(4-methylanilino)anthrachinon
Funkce: barvy na vlasy
Název INCI: SOLVENT GREEN 7
Číslo CAS: 6358-69-6
EINECS/ELINCS: 228-783-6
Chemický název nebo název podle IUPAC: trinatrium-8-hydroxypyren-1,3,6-trisulfonát (CI 59040)
Funkce: barvy na vlasy
Název INCI: SOLVENT ORANGE 1
Číslo CAS: 2051-85-6
EINECS/ELINCS: 218-131-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: 4-(fenylazo)benzen-1,3-diol (CI 11920)
Funkce: barvy na vlasy
Název INCI: SOLVENT RED 1
Číslo CAS: 1229-55-6
EINECS/ELINCS: 214-968-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: 1-[(2-methoxyfenyl)azo]-2-naftol (CI 12150)
Funkce: barvy na vlasy
Název INCI: SOLVENT RED 23
Číslo CAS: 85-86-9
EINECS/ELINCS: 201-638-4
Chemický název nebo název podle IUPAC: 1-{[4-(fenylazo)fenyl]azo}-2-naftol (CI 26100)
Funkce: barvy na vlasy
Název INCI: SOLVENT RED 3
Číslo CAS: 6535-42-8
EINECS/ELINCS: 229-439-8
Chemický název nebo název podle IUPAC: 4-[(4-ethoxyfenyl)azo]naftol (CI 12010)
Funkce: barvy na vlasy
Název INCI: SOLVENT RED 43
Číslo CAS: 15086-94-9
EINECS/ELINCS: 239-138-3
Chemický název nebo název podle IUPAC: 2-(3,6-dihydroxy-2,4,5,7-tetrabrom-9H-xanthen-9-yl)benzoová kyselina (CI 45380)
Funkce: barvy na vlasy
Název INCI: SOLVENT RED 48
Číslo CAS: 13473-26-2
EINECS/ELINCS: 236-747-6
Chemický název nebo název podle IUPAC: 2',4',5',7'-tetrabrom-4,5,6,7-tetrachlor-3',6'-dihydroxy-3H-spiro[isobenzofuran-1,9'-xanthen]-3-on (CI 45410)
Funkce: barvy na vlasy
Název INCI: SOLVENT RED 72
Číslo CAS: 596-03-2
EINECS/ELINCS: 209-876-0
Chemický název nebo název podle IUPAC: 4',5'-dibrom-3',6'-dihydroxy-3H-spiro[isobenzofuran-1,9'-xanthen]-3-on (CI 45370)
Funkce: barvy na vlasy
Název INCI: SOLVENT RED 73
Číslo CAS: 38577-97-8
EINECS/ELINCS: 254-010-7
Chemický název nebo název podle IUPAC: 3',6'-dihydroxy-4',5'-dijodspiro[isobenzofuran-1(3H),9'(9H)xanthen]-3-on (CI 45425)
Funkce: barvy na vlasy
Název INCI: SOLVENT VIOLET 13
Číslo CAS: 81-48-1
EINECS/ELINCS: 201-353-5
Chemický název nebo název podle IUPAC: 1-hydroxy-4-(p-toluidino)anthrachinon (CI 60725)
Funkce: barvy na vlasy
Název INCI: SOLVENT YELLOW 29
Číslo CAS: 6706-82-7
EINECS/ELINCS: 229-754-0
Chemický název nebo název podle IUPAC: 4,4'-dicyklohexyl-2,2'-{cyklohexan-1,1-diylbis[(2-methyl-4,1-fenylen)azo]}difenol (CI 21230)
Funkce: barvy na vlasy
Název INCI: SOLVENT YELLOW 33
Číslo CAS: 8003-22-3
EINECS/ELINCS: 232-318-2
Chemický název nebo název podle IUPAC: Produkt reakce isobenzofuran-1,3-dionu s methylchinolinem a chinolinem. Tato látka je identifikována v Colour Indexu pod číslem CI 47000.
Funkce: barvy na vlasy
Název INCI: SOLVENT YELLOW 44
Číslo CAS: 2478-20-8
EINECS/ELINCS: 219-607-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: 6-amino-2-(2,4-dimethylfenyl)-1H-benzo[de]isochinolin-1,3(2H)-dion (CI 56200)
Funkce: barvy na vlasy
Název INCI: SOPHORA JAPONICA
Číslo CAS: 90131-19-4
EINECS/ELINCS: 290-329-8
Chemický název nebo název podle IUPAC: Jerlín japonský, Sophorajaponica, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyrice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Sophorajaponica, Leguminosae, jerlín japonský, bobovité.
Funkce: látky rostlinného původu
Název INCI: SORBETH-20
Číslo CAS: 53694-15-8
Chemický název nebo název podle IUPAC:α-hydro-ω-hydroxypoly(oxyethylen), ether s D-glucitolem (6:1)
α-hydro-ω-hydroxypoly(oxyethylen), ether s D-sorbitolem (6:1)
Funkce: solvents
Název INCI: SORBETH-30
Číslo CAS: 53694-15-8
Chemický název nebo název podle IUPAC:α-hydro-ω-hydroxypoly(oxyethylen), ether s D-glucitolem (6:1)
α-hydro-ω-hydroxypoly(oxyethylen), ether s D-sorbitolem (6:1)
Funkce: emulgátory
Název INCI: SORBETH-40
Číslo CAS: 53694-15-8
Chemický název nebo název podle IUPAC:α-hydro-ω-hydroxypoly(oxyethylen), ether s D-glucitolem (6:1)
α-hydro-ω-hydroxypoly(oxyethylen), ether s D-sorbitolem (6:1)
Funkce: emulgátory
Název INCI: SORBETH-6
Číslo CAS: 53694-15-8
Chemický název nebo název podle IUPAC:α-hydro-ω-hydroxypoly(oxyethylen), ether s D-glucitolem (6:1)
α-hydro-ω-hydroxypoly(oxyethylen), ether s D-sorbitolem (6:1)
Funkce: emulgátory
Název INCI: SORBETH-6 HEXASTEARATE
Funkce: emulgátory
Název INCI: SORBETH-3 ISOSTEARATE
Funkce: emulgátory
Název INCI: SORBIC ACID
INN: sorbic acid
Ph. Eur. name: acidum sorbicum
Číslo CAS: 110-44-1
EINECS/ELINCS: 203-768-7
Chemický název nebo název podle IUPAC: hexa-2,4-dienová kyselina sorbová kyselina
Omezení: VI/1,4
Funkce: konzervační přísady
Název INCI: SORBITAN CAPRYLATE
Číslo CAS: 60177-36-8
EINECS/ELINCS: 262-098-3
Chemický název nebo název podle IUPAC: sorbitan-monooktanoát
Funkce: emulgátory
Název INCI: SORBITAN COCOATE
Číslo CAS: 68154-36-9
EINECS/ELINCS: 268-910-2
Chemický název nebo název podle IUPAC: monoestery sorbitanu s kokosovými mastnými kyselinami
Funkce: emulgátory
Název INCI: SORBITAN DIISOSTEARATE
Číslo CAS: 68238-87-9
EINECS/ELINCS: 269-410-7
Chemický název nebo název podle IUPAC: sorbitan-bis(16-methylheptadekanoát)
Funkce: emulgátory
Název INCI: SORBITAN DIOLEATE
Číslo CAS: 29116-98-1
EINECS/ELINCS: 249-448-0
Chemický název nebo název podle IUPAC: sorbitan-di((Z)-oktadec-9-enoát)
sorbitan-dioleát
Funkce: emulgátory
Název INCI: SORBITAN DISTEARATE
Číslo CAS: 36521-89-8
EINECS/ELINCS: 253-084-8
Chemický název nebo název podle IUPAC: sorbitan-di(oktadekanoát)
sorbitan-distearát
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: SORBITAN ISOSTEARATE
Číslo CAS: 71902-01-7
EINECS/ELINCS: 276-171-2
Chemický název nebo název podle IUPAC: sorbitan-16-methylheptadekanoát
Funkce: emulgátory
Název INCI: SORBITAN LAURATE
INN: sorbitan laurate
Číslo CAS: 1338-39-2
EINECS/ELINCS: 215-663-3
Chemický název nebo název podle IUPAC: sorbitan-dodekanoát
sorbitan-laurát
Funkce: emulgátory
Název INCI: SORBITAN OLEATE
INN: sorbitan oleáte
Číslo CAS: 1338-43-8
EINECS/ELINCS: 215-665-4
Chemický název nebo název podle IUPAC: sorbitan-(Z)-oktadec-9-enoát
sorbitan-oleát
Funkce: emulgátory
Název INCI: SORBITAN PALMITATE
INN: sorbitan palmitate
Číslo CAS: 26266-57-9
EINECS/ELINCS: 247-568-8
Chemický název nebo název podle IUPAC: sorbitan-hexadekanoát
sorbitan-palmitát
Funkce: emulgátory
Název INCI: SORBITAN SESQUIISOSTEARATE
Číslo CAS: 71812-38-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: sorbitan-16-methylheptadekanoát (2:3)
Funkce: emulgátory
Název INCI: SORBITAN SESQUIOLEATE
INN: sorbitan sesquioleate
Číslo CAS: 8007-43-0
EINECS/ELINCS: 232-360-1
Chemický název nebo název podle IUPAC: sorbitan-(Z)-oktadec-9-enoát (2:3) sorbitan-oleát (2:3)
Funkce: emulgátory
Název INCI: SORBITAN SESQUISTEARATE
Číslo CAS: 51938-44-4
EINECS/ELINCS: 257-529-7
Chemický název nebo název podle IUPAC: sorbitan-oktadekanoát (2:3) sorbitan-stearát (2:3)
Funkce: emulgátory
Název INCI: SORBITAN STEARATE
INN: sorbitan stearate
Číslo CAS: 1338-41-6
EINECS/ELINCS: 215-664-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: sorbitan-oktadekanoát
sorbitan-stearát
Funkce: emulgátory
Název INCI: SORBITAN TRIISOSTEARATE
Číslo CAS: 54392-27-7
EINECS/ELINCS: 259-141-3
Chemický název nebo název podle IUPAC: sorbitan-tris(16-methylheptadekanoát)
Funkce: emulgátory
Název INCI: SORBITAN TRIOLEATE
INN: sorbitan trioleate
Číslo CAS: 26266-58-0
EINECS/ELINCS: 247-569-3
Chemický název nebo název podle IUPAC: anhydro-D-glucitol-trioktadec-9-enoát
Funkce: emulgátory
Název INCI: SORBITAN TRISTEARATE
INN: sorbitan tristearate
Číslo CAS: 26658-19-5
EINECS/ELINCS: 247-891-4
Chemický název nebo název podle IUPAC: sorbitan-tris(oktadekanoát)
sorbitan-tristearát
Funkce: emulgátory
Název INCI: SORBITOL
INN: sorbitol
Ph. Eur. name: sorbitolum
Číslo CAS: 50-70-4
EINECS/ELINCS: 200-061-5
Chemický název nebo název podle IUPAC: D-glucitol
Funkce: zvlhčující přísady
Název INCI: SORBITYL ACETATE
Číslo CAS: 39346-74-2
EINECS/ELINCS: 254-423-2
Chemický název nebo název podle IUPAC: D-glucitol-acetát
Funkce: emulgátory
Název INCI: SORBITYL FURFURAL
Funkce: antioxidanty
Název INCI: SORBUS AUCUPARIA
Číslo CAS: 84776-90-9
EINECS/ELINCS: 284-017-0
Chemický název nebo název podle IUPAC: Jeřáb ptačí, Sorbus aucuparia, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Sorbus aucuparia, Rosaceae, jeřáb ptačí, růžovité.
Funkce: látky rostlinného původu
Název INCI: SOY ACID
Číslo CAS: 68308-53-2
EINECS/ELINCS: 269-657-0
Chemický název nebo název podle IUPAC: sójové mastné kyseliny
Funkce: zvláčňující přísady/emulgátory
Název INCI: SOYAETHYL MORPHOLINIUM ETHOSULFATE
Číslo CAS: 61791-34-2
EINECS/ELINCS: 263-167-0
Chemický název nebo název podle IUPAC: 4-alkyl-4-ethylmorfolin-1-ium-ethyl-sulfáty (alkyl odvozen od sójových mastných kyselin)
Funkce: antistatické přísady/emulgátory
Název INCI: SOYA HYDROXYETHYL IMIDAZOLINE
Číslo CAS: 70024-77-0
EINECS/ELINCS: 274-267-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: 2-alkyl-1-(2-hydroxyethyl)-4,5-dihydroimidazol (alkyl odvozen od sójových mastných kyselin)
Funkce: surfaktanty
Název INCI: SOYAMIDE DEA
Číslo CAS: 68425-47-8
EINECS/ELINCS: 270-355-6
Chemický název nebo název podle IUPAC: N,N-bis(hydroxyethyl)amidy sójových mastných kyselin
Funkce: emulgátory/stabilizátory emulze/surfaktanty/regulátory viskozity
Název INCI: SOYAMIDOPROPALKONIUM CHLORIDE
Chemický název nebo název podle IUPAC: [3-(acylamino)propyl] trimethylamonium-chloridy (acyl odvozen od sójových mastných kyselin)
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: SOYAMIDOPROPYL BETAINE
Chemický název nebo název podle IUPAC: [3-(acylamino)propyl] (karboxylatomethyl)dimethylamonium, vnitřní soli (acyl odvozen od sójových mastných kyselin)
Funkce: surfaktanty
Název INCI: SOYAMIDOPROPYL DIMETHYLAMINE
Číslo CAS: 68188-30-7
Chemický název nebo název podle IUPAC: N-(3-(dimethylamino)propyl)amidy sójových mastných kyselin
Funkce: emulgátory/surfaktanty
Název INCI: SOYAMIDOPROPYL ETHYLDIMONIUM ETHOSULFATE
Číslo CAS: 90529-57-0
EINECS/ELINCS: 291-990-5
Chemický název nebo název podle IUPAC: [3-(acylamino)propyl] ethyl(dimethyl)amonium-ethyl-sulfáty (acyl odvozen od sójových mastných kyselin)
Funkce: antistatické přísady/surfaktanty
Název INCI: SOYAMINE
Číslo CAS: 61790-18-9
EINECS/ELINCS: 263-112-0
Chemický název nebo název podle IUPAC: alkylaminy
(alkyl odvozen od sójových mastných kyselin)
Funkce: antistatické přísady/emulgátory
Název INCI: SOYAMINOPROPYLAMINE
Chemický název nebo název podle IUPAC: N-alkylpropan-1,3-diamin (alkyl odvozen od sójových mastných kyselin)
Funkce: emulgátory
Název INCI: SOY DIHYDROXYPROPYLDIMONIUM POLYGLUCOSE
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: SOYDIMONIUM HYDROXYPROPYL HYDROLYZED WHEAT PROTEIN
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: SOYETHYLDIMONIUM ETHOSULFATE
Číslo CAS: 68308-67-8
EINECS/ELINCS: 269-663-3
Chemický název nebo název podle IUPAC: alkyl(ethyl)dimethylamonium-ethyl-sulfáty
(alkyl odvozen od sójových mastných kyselin)
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: SOY STEROL
Chemický název nebo název podle IUPAC: sójové steroly
Funkce: emulgátory/zvlhčující přísady
Název INCI: SOY STEROL ACETATE
Chemický název nebo název podle IUPAC: acetáty sójových sterolů
Funkce: emulgátory
Název INCI: SOYTRIMONIUM CHLORIDE
Číslo CAS: 61790-41-8
EINECS/ELINCS: 263-134-0
Chemický název nebo název podle IUPAC: alkyl(trimethyl)amonium-chloridy
(alkyl odvozen od sójových mastných kyselin)
Funkce: antistatické přísady/emulgátory/konzervační přísady/surfaktanty
Název INCI: SPHINGOLIPIDS
Chemický název nebo název podle IUPAC: sfingolipidy
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: SPINACIA OLERACEA
Číslo CAS: 90131-25-2
EINECS/ELINCS: 290-336-6
Chemický název nebo název podle IUPAC: Špenát, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Spinacia oleracea, Chenopodiaceae, špenát setý, merlíkovité.
Funkce: látky rostlinného původu
Název INCI: SPINAL CORD EXTRACT
Chemický název nebo název podle IUPAC: mícha, ext.
Funkce: biologické přísady
Název INCI: SPINAL LIPID EXTRACT
Chemický název nebo název podle IUPAC: míšní lipidy, ext.
Funkce: biologické přísady
Název INCI: SPIRAEA ULMARIA
Číslo CAS: 84775-57-5
EINECS/ELINCS: 283-886-3
Chemický název nebo název podle IUPAC: Tužebník jilmový, Filipendula ulmaria, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Filipendula ulmaria, Rosaceae, tužebník jilmový, růžovité.
Funkce: látky rostlinného původu
Název INCI: SPIRULINA MAXIMA
Chemický název nebo název podle IUPAC: Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Spirulina maxima.
Funkce: látky rostlinného původu
Název INCI: SPLEEN EXTRACT
Číslo CAS: 84540-14-7
EINECS/ELINCS: 283-105-6
Chemický název nebo název podle IUPAC: Slezina, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou bílkoviny, lipidy, sacharidy, nukleové kyseliny, anorganické ionty atd., získané ze sleziny savců.
Funkce: biologické přísady
Název INCI: SPLEEN HYDROLYSATE
Číslo CAS: 91080-06-7
EINECS/ELINCS: 293-498-6
Chemický název nebo název podle IUPAC: Bílkovinné hydrolyzáty ze sleziny. Látky získané kyselou, alkalickou nebo enzymovou hydrolýzou sleziny, obsahující převážně aminokyseliny, peptidy a bílkoviny. Může obsahovat nečistoty, jimiž jsou především sacharidy a lipidy spolu s menším množstvím různých organických látek biologického původu.
Funkce: biologické přísady
Název INCI: SQUALANE
INN: squalane
Číslo CAS: 111-01-3
EINECS/ELINCS: 203-825-6
Chemický název nebo název podle IUPAC: 2,6,10,15,19,23-hexamethyltetrakosan
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: SQUALENE
Číslo CAS: 111-02-4
EINECS/ELINCS: 203-826-1
Chemický název nebo název podle IUPAC: 2,6,10,15,19,23-hexamethyltetrakosa-2,6,10,14,18,22-hexaen
Funkce: antistatické přísady/zvláčňující přísady
Název INCI: SQUALI IECUR
Číslo CAS: 68990-63-6
EINECS/ELINCS: 273-616-2
Chemický název nebo název podle IUPAC: žraločí jaterní oleje. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty. Obsahuje především glyceridy mastných kyselin C14-C18 a nenasycených mastných kyselin C16-C22. (Squaliformes).
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: STANNOUS CHLORIDE
INN: stannous chloride
Číslo CAS: 7772-99-8
EINECS/ELINCS: 231-868-0
Chemický název nebo název podle IUPAC: chlorid cínatý
Funkce: redukční činidla
Název INCI: STANNOUS FLUORIDE
INN: stannous fluoride
Číslo CAS: 7783-47-3
EINECS/ELINCS: 231-999-3
Chemický název nebo název podle IUPAC: fluorid cínatý
Omezení: III/1,35
Funkce: přísady k péči o dutinu ústní
Název INCI: STANNOUS PYROPHOSPHATE
INN: stannous pyrophosphate
Ph. Eur. name: stanni pyrophosphas
Číslo CAS: 15578-26-4
EINECS/ELINCS: 239-635-5
Chemický název nebo název podle IUPAC: difosforečnan cínatý
Funkce: přísady k péči o dutinu ústní
Název INCI: STARCH/ACRYLATES/ACRYLAMIDE COPOLYMER
Funkce: pojiva/íilmotvorné přísady
Název INCI: STARCH DIETHYLAMINOETHYL ETHER
Číslo CAS: 9041-94-5
Chemický název nebo název podle IUPAC: 2-(diethylamino)ethylether škrobu
Funkce: antistatické přísady/filmotvorné přísady
Název INCI: STEAPYRIUM CHLORIDE
Číslo CAS: 14492-68-3 1341-08-8
EINECS/ELINCS: 238-501-3
Chemický název nebo název podle IUPAC: 1-({N-[2-(oktadekanoyloxy)ethyl]karbamoyl} methyl)pyridinium-chlorid
Funkce: antimikrobiální přísady/antistatické přísady
Název INCI: STEARALKONIUM BENTONITE
Chemický název nebo název podle IUPAC: produkt reakce benzyl(dimethyl)oktadecylamoniové sloučeniny s bentonitem
Funkce: regulátory viskozity
Název INCI: STEARALKONIUM CHLORIDE
Číslo CAS: 122-19-0
EINECS/ELINCS: 204-527-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: benzyl(dimethyl)oktadecylamonium-chlorid
Omezení: VI/2,16
Funkce: konzervační přísady
Název INCI: STEARALKONIUM HECTORITE
Číslo CAS: 94891-33-5
71011-26-2
EINECS/ELINCS: 305-633-9/275-126-4
Chemický název nebo název podle IUPAC: produkt reakce benzyl(dimethyl)oktadecylamonium-chloridu s hektoritem / produkt reakce alkyl(benzyl)dimethylamonium-chloridu s hektoritem
(alkyl odvozen od hydrogenováného loje)
Funkce: regulátory viskozity
Název INCI: STEARAMIDE
Číslo CAS: 124-26-5
EINECS/ELINCS: 204-693-2
Chemický název nebo název podle IUPAC: oktadekanamid
stearamid
Funkce: zneprůhledňovací přísady/regulátory viskozity
Název INCI: STEARAMIDE AMP
Číslo CAS: 36284-86-3
Chemický název nebo název podle IUPAC: N-(2-hydroxy-1,1-dimethylethyl)oktadekanamid N-(2-hydroxy-1,1-dimethylethyl)stearamid
Funkce: regulátory viskozity
Název INCI: STEARAMIDE DEA
Číslo CAS: 93-82-3
EINECS/ELINCS: 202-280-1
Chemický název nebo název podle IUPAC: N,N-bis(2-hydroxyethyl)oktadekanamid N,N-bis(2-hydroxyethyl)stearamid
Funkce: antistatické přísady/regulátory viskozity
Název INCI: STEARAMIDE DEA-DISTEARATE
Číslo CAS: 51325-39-4
EINECS/ELINCS: 257-136-0
Chemický název nebo název podle IUPAC: (oktadekanoylimino)diethylen-dioktadekanoát
Funkce: zneprůhledňovací přísady/regulátory viskozity
Název INCI: STEARAMIDE DIBA-STEARATE
Chemický název nebo název podle IUPAC: 2-(hydroxymethyl)-3-oktadekanamidopropyl-oktadekanoát
Funkce: zneprůhledňovací přísady/regulátory viskozity
Název INCI: STEARAMIDE MEA
Číslo CAS: 111-57-9
EINECS/ELINCS: 203-883-2
Chemický název nebo název podle IUPAC: N-(2-hydroxyethyl)oktadekanamid
N-(2-hydroxyethyl)stearamid
Funkce: antistatické přísady/regulátory viskozity
Název INCI: STEARAMIDE MEA-STEARATE
Číslo CAS: 14351-40-7
EINECS/ELINCS: 238-310-5
Chemický název nebo název podle IUPAC: 2-oktadekanamidoethyl-oktadekanoát
Funkce: antistatické přísady/zneprůhledňovací přísady/regulátory viskozity
Název INCI: STEARAMIDE MIPA
Číslo CAS: 35627-96-4
EINECS/ELINCS: 252-648-0
Chemický název nebo název podle IUPAC: N-(2-hydroxypropyl)oktadekanamid
N-(2-hydroxypropyl)stearamid
Funkce: antistatické přísady/regulátory viskozity
Název INCI: STEARAMIDOETHYL DIETHANOLAMINE
Číslo CAS: 55819-54-0
EINECS/ELINCS: 259-838-2
Chemický název nebo název podle IUPAC: N-{3-[bis(2-hydroxyethyl)amino]propyl}oktadekanamid
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: STEARAMIDOETHYL DIETHYLAMINE
Číslo CAS: 16889-14-8
EINECS/ELINCS: 240-924-3
Chemický název nebo název podle IUPAC: N-[2-(diethylamino)ethyl]oktadekanamid
N-[2-(diethylamino)ethyl] stearamid
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: STEARAMIDOETHYL DIETHYLAMINE PHOSPHATE
Číslo CAS: 68133-34-6
EINECS/ELINCS: 268-677-7
Chemický název nebo název podle IUPAC: N-[2-(diethylamino)ethyl]oktadekanamid-fosfát
N-[2-(diethylamino)ethyl]stearamid-fosfát
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: STEARAMIDOETHYL ETHANOLAMINE
Číslo CAS: 141-21-9
EINECS/ELINCS: 205-469-7
Chemický název nebo název podle IUPAC: N-{2-[(2-hydroxyethyl)amino]ethyl} oktadekanamid
N-{2-[(2-hydroxyethyl)amino]ethyl} stearamid
Funkce: antistatické přísady/emulgátory
Název INCI: STEARAMIDOETHYL ETHANOLAMINE PHOSPHATE
Číslo CAS: 68134-13-4
EINECS/ELINCS: 268-729-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: N-{2-[(2-hydroxyethyl)amino]ethyl}oktadekanamid-fosfát (1:1)
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: STEARAMIDOPROPALKONIUM CHLORIDE
Číslo CAS: 65694-10-2
EINECS/ELINCS: 265-880-2
Chemický název nebo název podle IUPAC: benzyl(dimethyl)(3-oktadekanamidopropyl)amonium-chlorid
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: STEARAMIDOPROPYLAMINE OXIDE
Číslo CAS: 25066-20-0
EINECS/ELINCS: 246-598-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: N-{3-[dimethyl(oxo)amino]propyl} oktadekanamid-N-oxid
Funkce: antistatické přísady/surfaktanty
Název INCI: STEARAMIDOPROPYL BETAINE
Číslo CAS: 6179-44-8
EINECS/ELINCS: 228-227-2
Chemický název nebo název podle IUPAC: (karboxylatomethyl)dimethyl(3-oktadekanamidopropyl)amonium, vnitřní sůl
Funkce: antistatické přísady/surfaktanty
Název INCI: STEARAMIDOPROPYL CETEARYL DIMONIUM TOSYLATE
Chemický název nebo název podle IUPAC: alkyl(dimethyl)(3-oktadekanamidopropyl)amonium-tosylát (alkyl je oktadecyl a hexadecyl)
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: STEARAMIDOPROPYL DIMETHYLAMINE
Číslo CAS: 7651-02-7
EINECS/ELINCS: 231-609-1
Chemický název nebo název podle IUPAC:N-3-(dimethylamino)propyl] oktadekanamid
N-[3-(dimethylamino)propyl] stearamid
Funkce: antistatické přísady/emulgátory/surfaktanty
Název INCI: STEARAMIDOPROPYL DIMETHYLAMINE LACTATE
Číslo CAS: 55819-53-9
EINECS/ELINCS: 259-837-7
Chemický název nebo název podle IUPAC: dimethyl(3-oktadekanamidopropyl)amonium-2-hydroxypropanoát dimethyl(3-stearamidopropyl)amonium-laktát
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: STEARAMIDOPROPYL DIMETHYLAMINE STEARATE
Chemický název nebo název podle IUPAC: N-[3-(dimethylamino)propyl] oktadekanamid-oktadekanoát
N-[3-(dimethylamino)propyl] stearamid-stearát
Funkce: emulgátory
Název INCI: STEARAMIDOPROPYL ETHYLDIMONIUM ETHOSULFATE
Číslo CAS: 67846-16-6
EINECS/ELINCS: 267-360-0
Chemický název nebo název podle IUPAC: ethyl(dimethyl)(3-oktadekanamidopropyl)amonium-ethyl-sulfát
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: STEARAMIDOPROPYL MORPHOLINE
Číslo CAS: 55852-13-6
Chemický název nebo název podle IUPAC:N-(3-morfolinopropyl)oktadekanamid
N-(3-morfolinopropyl)stearamid
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: STEARAMIDOPROPYL MORPHOLINE LACTATE
Číslo CAS: 55852-14-7
EINECS/ELINCS: 259-860-2
Chemický název nebo název podle IUPAC: 4-(3-oktadekanamidopropyl)morfolin-laktát
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: STEARAMIDOPROPYL PG-DIMONIUM CHLORIDE PHOSPHATE
Chemický název nebo název podle IUPAC: tris {2-hydroxy-3-[(3-oktadekanamidopropyl)dimethylamonio]propyl} fosfát- trichlorid
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: STEARAMIDOPROPYL PYRROLIDONYLMETHYL DIMONIUM CHLORIDE
Chemický název nebo název podle IUPAC: dimethyl [(2-oxopyrrolidin-1-yl)methyl] (3-oktadekanamidopropyl)amonium-chlorid
Funkce:antistatické přísady
Název INCI: STEARAMIDOPROPYL TRIMONIUM METHOSULFATE
Číslo CAS: 19277-88-4
EINECS/ELINCS: 242-930-1
Chemický název nebo název podle IUPAC: trimethyl(3-oktadekanamidopropyl)amonium-methyl-sulfát
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: STEARAMINE
Číslo CAS: 124-30-1
EINECS/ELINCS: 204-695-3
Chemický název nebo název podle IUPAC: oktadecylamin
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: STEARAMINE OXIDE
Číslo CAS: 2571-88-2
EINECS/ELINCS: 219-919-5
Chemický název nebo název podle IUPAC: N,N-dimethyloktadecylamin-N-oxid
Funkce: antistatické přísady/surfaktanty
Název INCI: STEARDIMONIUM HYDROXYPROPYL HYDROLYZED CASEIN
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: STEARDIMONIUM HYDROXYPROPYL HYDROLYZED COLLAGEN
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: STEARDIMONIUM HYDROXYPROPYL HYDROLYZED KERATIN
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: STEARDIMONIUM HYDROXYPROPYL HYDROLYZED RICE PROTEIN
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: STEARDIMONIUM HYDROXYPROPYL HYDROLYZED SILK
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: STEARDIMONIUM HYDROXYPROPYL HYDROLYZED VEGETABLE PROTEIN
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: STEARDIMONIUM HYDROXYPROPYL HYDROLYZED WHEAT PROTEIN
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: STEARETH-10
Číslo CAS: 9005-00-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: α-oktadecyl-ω-hydroxypoly(oxyethylen)
Funkce: emulgátory/surfaktanty
Název INCI: STEARETH-100
Číslo CAS: 9005-00-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: α-oktadecyl-ω-hydroxypoly(oxyethylen)
Funkce: surfaktanty
Název INCI: STEARETH-11
Číslo CAS: 9005-00-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: α-oktadecyl-ω-hydroxypoly(oxyethylen)
Funkce: emulgátory
Název INCI: STEARETH-13
Číslo CAS: 9005-00-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: α-oktadecyl-ω-hydroxypoly(oxyethylen)
Funkce: emulgátory
Název INCI: STEARETH-14
Číslo CAS: 9005-00-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: α-oktadecyl-ω-hydroxypoly(oxyethylen)
Funkce: emulgátory
Název INCI: STEARETH-15
Číslo CAS: 9005-00-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: α-oktadecyl-ω-hydroxypoly(oxyethylen)
Funkce: emulgátory
Název INCI: STEARETH-16
Číslo CAS: 9005-00-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: α-oktadecyl-ω-hydroxypoly(oxyethylen)
Funkce: emulgátory
Název INCI: STEARETH-2
Číslo CAS: 9005-00-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: α-oktadecyl-ω-hydroxypoly(oxyethylen)
Funkce: emulgátory/surfaktanty
Název INCI: STEARETH-20
Číslo CAS: 9005-00-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: α-oktadecyl-ω-hydroxypoly(oxyethylen)
Funkce: emulgátory/surfaktanty
Název INCI: STEARETH-21
Číslo CAS: 9005-00-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: α-oktadecyl-ω-hydroxypoly(oxyethylen)
Funkce: emulgátory/surfaktanty
Název INCI: STEARETH-25
Číslo CAS: 9005-00-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: α-oktadecyl-ω-hydroxypoly(oxyethylen)
Funkce: emulgátory/surfaktanty
Název INCI: STEARETH-27
Číslo CAS: 9005-00-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: α-oktadecyl-ω-hydroxypoly(oxyethylen)
Funkce: surfaktanty
Název INCI: STEARETH-3
Číslo CAS: 9005-00-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: α-oktadecyl-ω-hydroxypoly(oxyethylen)
Funkce: emulgátory
Název INCI: STEARETH-30
Číslo CAS: 9005-00-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: α-oktadecyl-ω-hydroxypoly(oxyethylen)
Funkce: surfaktanty
Název INCI: STEARETH-4
Číslo CAS: 9005-00-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: α-oktadecyl-ω-hydroxypoly(oxyethylen)
Funkce: emulgátory