zrušený předpis

Název INCI: STEARETH-40
Číslo CAS: 9005-00-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: α-oktadecyl-ω-hydroxypoly(oxyethylen)
Funkce: surfaktanty
Název INCI: STEARETH-5
Číslo CAS: 9005-00-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: α-oktadecyl-ω-hydroxypoly(oxyethylen)
Funkce: emulgátory
Název INCI: STEARETH-50
Číslo CAS: 9005-00-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: α-oktadecyl-ω-hydroxypoly(oxyethylen)
Funkce: surfaktanty
Název INCI: STEARETH-6
Číslo CAS: 9005-00-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: α-oktadecyl-ω-hydroxypoly(oxyethylen)
Funkce: emulgátory
Název INCI: STEARETH-7
Číslo CAS: 9005-00-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: α-oktadecyl-ω-hydroxypoly(oxyethylen)
Funkce: emulgátory
Název INCI: STEARETH-8
Funkce: emulgátory
Název INCI: STEARETH-10 ALLYL ETHER/ACRYLATES COPOLYMER
Funkce: fílmotvorné přísady
Název INCI: STEARETH-2 PHOSPHATE
Funkce: emulgátory
Název INCI: STEARETH-5 STEARATE
Funkce: emulgátory
Název INCI: STEARIC ACID
INN: stearic acid
Číslo CAS: 57-11-4
EINECS/ELINCS: 200-313-4
Chemický název nebo název podle IUPAC: oktadekanová kyselina
stearová kyselina
Funkce: emulgátory/stabilizátory emulze
Název INCI: STEARONE
Číslo CAS: 504-53-0
EINECS/ELINCS: 207-993-1
Chemický název nebo název podle IUPAC: pentatriakontan-18-on
Funkce: regulátory viskozity
Název INCI: STEAROXY DIMETHICONE
Číslo CAS: 68554-53-0
Chemický název nebo název podle IUPAC: poly(dimethylsiloxany) s koncovými oktadecylovými skupinami α-oktadecyl-ω-(oktadecyloxy)poly[oxy(dimethylsilandiyl)]
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: STEAROXYMETHlCONE/DIMETHICONE COPOLYMER
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: STEAROXYTRIMETHYLSILANE
Číslo CAS: 18748-98-6
EINECS/ELINCS: 242-554-8
Chemický název nebo název podle IUPAC: trimethyl(oktadecyloxy)silan
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: STEAROYL GLUTAMIC ACID
Číslo CAS: 3397-16-8
EINECS/ELINCS: 222-252-2
Chemický název nebo název podle IUPAC: N-stearoyl-L-glutamová kyselina 2-(oktadekanamido)pentadiová kyselina
Funkce: aditiva
Název INCI: STEAROYL LACTYLIC ACID
Číslo CAS: 14440-80-3
EINECS/ELINCS: 238-418-2
Chemický název nebo název podle IUPAC: 1-[(1-karboxyethoxy)karbonyl]ethyl-oktadekanoát
Funkce: emulgátory
Název INCI: STEAROYL PG-TRIMONIUM CHLORIDE
Chemický název nebo název podle IUPAC: [2-hydroxy-3-(oktadekanoyloxy)propyl]trimethylamonium-chlorid
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: STEAROYL SARCOSINE
Číslo CAS: 142-48-3
EINECS/ELINCS: 205-539-7
Chemický název nebo název podle IUPAC: N-methyloktadekanamido)acetát
N-stearoylsarkosinát
Funkce: antistatické přísady/surfaktanty
Název INCI: STEARTRIMONIUM CHLORIDE
Číslo CAS: 112-03-8
EINECS/ELINCS: 203-929-1
Chemický název nebo název podle IUPAC: trimethyl(oktadecyl)amonium-chlorid
Omezení: VI/1,44
Funkce: konzervační přísady
Název INCI: STEARTRIMONIUM HYDROXYETHYL HYDROLYZED COLLAGEN
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: STEARTRIMONIUM METHOSULFATE
Číslo CAS: 18684-11-2
EINECS/ELINCS: 242-501-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: trimethyl(oktadecyl)amonium-methyl-sulfát
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: STEARYL ACETATE
Číslo CAS: 822-23-1
EINECS/ELINCS: 212-493-1
Chemický název nebo název podle IUPAC: oktadecyl-acetát
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: STEARYL ALCOHOL
INN: stearyl alcohol
Ph. Eur. name: alcohol stearylicus
Číslo CAS: 112-92-5
EINECS/ELINCS: 204-017-6
Chemický název nebo název podle IUPAC: oktadekan-1-ol
stearylalkohol
Funkce: zvláčňující přísady/stabilizátory emulze/zneprůhledňovací přísady/regulátory viskozity
Název INCI: STEARYL/AMINOPROPYL METHICONE COPOLYMER
Číslo CAS: 110720-64-4
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: STEARYL BEHENATE
Číslo CAS: 24271-12-3
EINECS/ELINCS: 246-115-1
Chemický název nebo název podle IUPAC: oktadecyl-dokosanoát
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: STEARYL BENZOATE
Číslo CAS: 10578-34-4
EINECS/ELINCS: 234-169-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: oktadecyl-benzoát
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: STEARYL BETAINE
Číslo CAS: 820-66-6
EINECS/ELINCS: 212-470-6
Chemický název nebo název podle IUPAC: (karboxylatomethyl)dimethyl(oktadecyl)amonium, vnitřní sůl
Funkce: antistatické přísady/surfaktanty
Název INCI: STEARYL CAPRYLATE
Číslo CAS: 18312-31-7
EINECS/ELINCS: 242-200-2
Chemický název nebo název podle IUPAC: oktadecyl-oktanoát
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: STEARYL CITRATE
Číslo CAS: 1337-33-3
EINECS/ELINCS: 215-654-4
Chemický název nebo název podle IUPAC: oktadecyl-2-hydroxypropan-1,2,3-trikarboxylát oktadecyl-citrát
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: STEARYL DIMETHICONE
Číslo CAS: 67762-83-8
Chemický název nebo název podle IUPAC: poly(dimethylsiloxany) a poly[methyl(oktadecyl)siloxany] poly[oxy(dimethylsilandiyl)] a poly{oxy[methyl(oktadecyl)silandiyl])
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: STEARYL ERUCAMIDE
Číslo CAS: 10094-45-8
EINECS/ELINCS: 233-226-5
Chemický název nebo název podle IUPAC: (Z)-N-oktadecyldokos-13-enamid
Funkce: zneprůhledňovací přísady/regulátory viskozity
Název INCI: STEARYL ERUCATE
Číslo CAS: 86601-84-5
EINECS/ELINCS: 289-256-4
Chemický název nebo název podle IUPAC: oktadecyl-(Z)-dokos-13 -enoát
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: STEARYL GLYCOL
Číslo CAS: 20294-76-2
EINECS/ELINCS: 243-711-3
Chemický název nebo název podle IUPAC: oktadekan-1,2-diol
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: STEARYL GLYCOL ISOSTEARATE
Chemický název nebo název podle IUPAC: 2-hydroxyoktadecyl-16-methylheptadekanoát
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: STEARYL GLYCYRRHETINATE
Číslo CAS: 13832-70-7
Chemický název nebo název podle IUPAC: oktadecyl-3β-hydroxy-11-oxoolean-12-en-29-oát
Funkce: aditiva
Název INCI: STEARYL HEPTANOATE
Číslo CAS: 66009-41-4
EINECS/ELINCS: 266-065-4
Chemický název nebo název podle IUPAC: oktadecyl-heptanoát
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: STEARYL HYDROXYETHYLIMIDAZOLINE
Číslo CAS: 95-19-2
EINECS/ELINCS: 202-397-8
Chemický název nebo název podle IUPAC: 2-(2-heptadecyl-1-(2-hydroxyethyl)-4,5-dihydroimidazol
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: STEARYL HYDROXYETHYLIMIDONIUM CHLORIDE
Číslo CAS: 93783-42-7
EINECS/ELINCS: 298-240-6
Chemický název nebo název podle IUPAC: 2-heptadecyl-1,3-bis(2-hydroxyethyl)-4,5-dihydroimidazol-1-ium-chlorid
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: STEARYL LACTATE
Číslo CAS: 35230-14-9
EINECS/ELINCS: 252-447-8
Chemický název nebo název podle IUPAC: oktadecyl-2-hydroxypropanoát
stearyl-laktát
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: STEARYL LINOLEATE
Číslo CAS: 17673-53-9
EINECS/ELINCS: 241-653-3
Chemický název nebo název podle IUPAC: oktadecyl-(9Z,12Z)-oktadec-9,12-dienoát oktadecyl-linolát
Funkce: zvláčňující přísady/zneprůhledňovací přísady
Název INCI: STEARYL METHICONE
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: STEARYL OCTANOATE
Číslo CAS: 59130-70-0
EINECS/ELINCS: 261-620-7
Chemický název nebo název podle IUPAC: oktadecyl-2-ethylhexanoát
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: STEARYL OCTYLDIMONIUM CHLORIDE
Chemický název nebo název podle IUPAC: (2-ethylhexyl)dimethyl(oktadecyl)amonium-chlorid
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: STEARYL OCTYLDIMONIUM METHOSULFATE
Chemický název nebo název podle IUPAC: (2-ethylhexyl)dimethyl(oktadecyl)amonium-methyl-sulfát
Funkce: antistatické přísady
Název INCI: STEARYL STEARATE
Číslo CAS: 2778-96-3
EINECS/ELINCS: 220-476-5
Chemický název nebo název podle IUPAC: oktadecyl-oktadekanoát
oktadecyl-stearát
Funkce: zvláčňující přísady/regulátory viskozity
Název INCI: STEARYL STEAROYL STEARATE
Číslo CAS: 54684-78-5
Chemický název nebo název podle IUPAC: oktadecyl-12-(oktadekanoyloxy)oktadekanoát
Funkce: zvláčňující přísady/regulátory viskozity
Název INCI: STEARYL TRIHYDROXYETHYL PROPYLENEDIAMINE DIHYDROFLUORIDE
INN: olaflur
Číslo CAS: 6818-37-7
EINECS/ELINCS: 229-891-6
Chemický název nebo název podle IUPAC: {3-[bis(2-hydroxyethyl)amino]propyl} oktadecylamin
Omezení: III/1,37
Funkce: přísady k péči o dutinu ústní
Název INCI: STEARYLVINYL ETHER/MA COPOLYMER
Číslo CAS: 28214-64-4
Chemický název nebo název podle IUPAC: kopolymer furan-2,5-dionu s 1-(vinyloxy)oktadekanem
Funkce: antistatické přísady/fílmotvorné přísady/regulátory viskozity
Název INCI: STELLARIA MEDIA
Číslo CAS: 90131-34-3
EINECS/ELINCS: 290-345-5
Chemický název nebo název podle IUPAC: Ptačinec žabinec, Stellaria media, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Stellaria media, Caryophyllaceae, ptačinec žabinec, hvozdíkovité.
Funkce: látky rostlinného původu
Název INCI: STERCULIA URENS
Číslo CAS: 9000-36-6
EINECS/ELINCS: 232-539-4
Chemický název nebo název podle IUPAC: karajová guma
Funkce: regulátory viskozity
Název INCI: STERCULIA URENS
Chemický název nebo název podle IUPAC: Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Sterculia urens.
Funkce: látky rostlinného původu
Název INCI: STEVIOSIDE
Funkce: přísady k péči o dutinu ústní
Název INCI: STILLINGIA SYLVATICA
Číslo CAS: 90131-35-4
EINECS/ELINCS: 290-346-0
Chemický název nebo název podle IUPAC: Stillingia sylvatica, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Stillingia sylvatica, Euphorbiaceae, pryšcovité.
Funkce: látky rostlinného původu
Název INCI: STOMACH EXTRACT
Číslo CAS: 84540-15-8
EINECS/ELINCS: 283-106-1
Chemický název nebo název podle IUPAC: Žaludek, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou bílkoviny, lipidy, sacharidy, nukleové kyseliny, anorganické ionty atd., získané z žaludku savců.
Funkce: biologické přísady
Název INCI: STREPTOCOCCUS LACTIS EXTRACT
Chemický název nebo název podle IUPAC: Streptococcus lactis, ext.
Funkce: biologické přísady
Název INCI: STRONTIUM ACETATE
Číslo CAS: 543-94-2
EINECS/ELINCS: 208-854-8
Chemický název nebo název podle IUPAC: stroncium-diacetát
Omezení: III/1,58
Funkce: přísady k péči o dutinu ústní
Název INCI: STRONTIUM CHLORIDE
Číslo CAS: 10476-85-4
EINECS/ELINCS: 233-971-6
Chemický název nebo název podle IUPAC: chlorid strontnatý
Omezení: III/1,57
Funkce: přísady k péči o dutinu ústní
Název INCI: STRONTIUM DIOXIDE
Číslo CAS: 1314-18-7
EINECS/ELINCS: 215-224-6
Chemický název nebo název podle IUPAC: peroxid strontnatý
Omezení: III/1,64
Funkce: odbarvovací přísady
Název INCI: STRONTIUM HYDROXIDE
Číslo CAS:18480-07-4
1311-10-0
EINECS/ELINCS: 242-367-1
Chemický název nebo název podle IUPAC: hydroxid strontnatý
Omezení: III/1,63
Funkce: pufrační přísady
Název INCI: STRONTIUM PEROXIDE
Číslo CAS: 1314-18-7
EINECS/ELINCS: 215-224-6
Chemický název nebo název podle IUPAC: peroxid strontnatý
Omezení: III/1,64
Funkce: antimikrobiální přísady
Název INCI: STRONTIUM SULFIDE
Číslo CAS: 1314-96-1
EINECS/ELINCS: 215-249-2
Chemický název nebo název podle IUPAC: sulfid strontnatý
Omezení: III/1,23
Funkce: depilační přísady
Název INCI: STRONTIUM THIOGLYCOLATE
Číslo CAS: 38337-95-0
EINECS/ELINCS: 253-888-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: stroncium-sulfanylacetát
stroncium-thioglykolát
Omezení: III/1,2a
Funkce: depilační přísady/redukční činidla
Název INCI: STYRAX BENZOIN
Číslo CAS: 9000-05-9
EINECS/ELINCS: 232-523-7
Chemický název nebo název podle IUPAC: Pryskyřice benzoe ze styrače (styraxu) benzoového. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty. Jedná se o produkt, který může obsahovat pryskyřičné kyseliny a jejich estery, terpeny a produkty oxidace a polymerace těchto terpenů. (Styrax, Styracaceae, styrač, styračovité).
Funkce: filmotvorné přísady
Název INCI: STYRAX BENZOIN
Číslo CAS: 84929-79-3
EINECS/ELINCS: 284-557-7
Chemický název nebo název podle IUPAC: Styrač benzoový, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Styrax benzoin, Styracaceae, styrač benzoový, styračovité.
Funkce: filmotvorné přísady
Název INCI: STYRENE/ACRYLAMIDE COPOLYMER
Číslo CAS: 24981-13-3
Chemický název nebo název podle IUPAC: kopolymer akrylamidu se styrenem
Funkce: zneprůhledňovací přísady
Název INCI: STYRENE/ACRYLATES/ACRYLONITRILE COPOLYMER
Funkce: filmotvorné přísady/regulátory viskozity
Název INCI: STYRENE/ACRYLATES/AMMONIUM METHACRYLATE COPOLYMER
Funkce: filmotvorné přísady/zneprůhledňovací přísady
Název INCI: STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER
Funkce: zneprůhledňovací přísady
Název INCI: STYRENE/ALLYL BENZOATE COPOLYMER
Funkce: filmotvorné přísady/regulátory viskozity
Název INCI: STYRENE/DVB COPOLYMER
Číslo CAS: 9003-70-7
Funkce: zneprůhledňovací přísady
Název INCI: STYRENE/MA COPOLYMER
Číslo CAS: 9011-13-6
Chemický název nebo název podle IUPAC: kopolymer furan-2,5-dionu se styrenem
Funkce: pojiva/stabilizátory emulze/filmotvorné přísady
Název INCI: STYRENE/PVP COPOLYMER
Číslo CAS: 25086-29-7
Chemický název nebo název podle IUPAC: kopolymer 1-vinylpyrrolidin-2-onu se styrenem
Funkce: filmotvorné přísady/zneprůhledňovací přísady
Název INCI: SUCCINIC ACID
Číslo CAS: 110-15-6
EINECS/ELINCS: 203-740-4
Chemický název nebo název podle IUPAC: butandiová kyselina
jantarová kyselina
Funkce: pufrační přísady
Název INCI: SUCROSE
INN: sucrose
Číslo CAS: 57-50-1
EINECS/ELINCS: 200-334-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: sacharosa
Funkce: zvlhčující přísady
Název INCI: SUCROSE ACETATE ISOBUTYRATE
Číslo CAS: 126-13-6
EINECS/ELINCS: 204-771-6
Chemický název nebo název podle IUPAC: sacharosa-diacetát-hexaisobutyrát
Funkce: filmotvorné přísady
Název INCI: SUCROSE BENZOATE
Číslo CAS: 12738-64-6
EINECS/ELINCS: 235-795-5
Chemický název nebo název podle IUPAC: sacharosa-benzoát
β-D-fruktofuranosyl-α-D-glukopyranosid-benzoát
Funkce: filmotvorné přísady
Název INCI: SUCROSE BENZOATE/SUCROSE ACETATE ISOBUTYRATE/BUTYL BENZYL PHTHALATE COPOLYMER
Funkce: filmotvorné přísady/regulátory viskozity
Název INCI: SUCROSE BENZOATE/SUCROSE ACETATE ISOBUTYRATE/BUTYL BENZYL PHTHALATE/METHYL METHACRYLATE COPOLYMER
Funkce: filmotvorné přísady/regulátory viskozity
Název INCI: SUCROSE BENZOATE/SUCROSE ACETATE ISOBUTYRATE COPOLYMER
Funkce: filmotvorné přísady/regulátory viskozity
Název INCI: SUCROSE COCOATE
Číslo CAS: 91031-88-8
EINECS/ELINCS: 292-993-4
Chemický název nebo název podle IUPAC: estery kokosových mastných kyselin se sacharosou
Funkce: antistatické přísady/emulgátory
Název INCI: SUCROSE DILAURATE
Číslo CAS: 25915-57-5
EINECS/ELINCS: 247-345-5
Chemický název nebo název podle IUPAC: sacharosa-didodekanoát
sacharosa-dilaurát
Funkce: emulgátory
Název INCI: SUCROSE DISTEARATE
Číslo CAS: 27195-16-0
EINECS/ELINCS: 248-317-5
Chemický název nebo název podle IUPAC: sacharosa-dioktadekanoát
sacharosa-distearát
Funkce: zvláčňující přísady/emulgátory
Název INCI: SUCROSE LAURATE
Číslo CAS: 25339-99-5
EINECS/ELINCS: 246-873-3
Chemický název nebo název podle IUPAC: sacharosa-dodekanoát
sacharosa-laurát
Funkce: emulgátory/surfaktanty
Název INCI: SUCROSE MYRISTATE
Číslo CAS: 27216-47-3
EINECS/ELINCS: 248-340-0
Chemický název nebo název podle IUPAC: sacharosa-tetradekanoát
sacharosa-myristát
Funkce: emulgátory
Název INCI: SUCROSE OCTAACETATE
INN: sucrose octaacetate
Číslo CAS: 126-14-7
EINECS/ELINCS: 204-772-1
Chemický název nebo název podle IUPAC: sacharosa-oktaacetát
Funkce: denaturační přísady
Název INCI: SUCROSE OLEATE
Číslo CAS: 25496-92-8
EINECS/ELINCS: 247-041-2
Chemický název nebo název podle IUPAC: sacharosa-oktadec-9-enoát sacharosa-oleát
Funkce: emulgátory
Název INCI: SUCROSE PALMITATE
Číslo CAS: 26446-38-8
EINECS/ELINCS: 247-706-7
Chemický název nebo název podle IUPAC: sacharosa-hexadekanoát
sacharosa-palmitát
Funkce: emulgátory/surfaktanty
Název INCI: SUCROSE POLYLAURATE
Funkce: emulgátory
Název INCI: SUCROSE POLYLINOLEATE
Číslo CAS: 56449-51-5
EINECS/ELINCS: 260-188-7
Chemický název nebo název podle IUPAC: β-D-fruktofuranosyl-α-D-glukopyranosid-(Z,Z)-oktadec-9,12-dienoát sacharosa-linolát
Funkce: emulgátory
Název INCI: SUCROSE POLYOLEATE
Funkce: emulgátory
Název INCI: SUCROSE POLYSTEARATE
Funkce: emulgátory
Název INCI: SUCROSE RICINOLEATE
Chemický název nebo název podle IUPAC: β-D-fruktofuranosyl-α-D-glukopyranosid-12-hydroxyoktadec-9-enoát
sacharosa-ricinoleát
Funkce: emulgátory
Název INCI: SUCROSE STEARATE
Číslo CAS: 25168-73-4
EINECS/ELINCS: 246-705-9
Chemický název nebo název podle IUPAC: sacharosa-oktadekanoát
sacharosa-oktastearát
Funkce: emulgátory
Název INCI: SUCROSE TETRASTEARATE TRIACETATE
Číslo CAS: 52439-69-7
EINECS/ELINCS: 257-922-3
Chemický název nebo název podle IUPAC: β-D-fruktofuranosyl-α-D-glukopyranosid-acetát-oktadekanoát sacharosa-acetát-oktadekanoát
Funkce: emulgátory
Název INCI: SUCROSE TRIBEHENATE
Chemický název nebo název podle IUPAC: β-D-fruktofuranosyl-α-D-glukopyranosid-tridokosanoát
Funkce: emulgátory
Název INCI: SUCROSE TRISTEARATE
Číslo CAS: 27923-63-3
EINECS/ELINCS: 248-731-6
Chemický název nebo název podle IUPAC: sacharosa-trioktadekanoát
sacharosa-tristearát
Funkce: emulgátory
Název INCI: SULFATED CASTOR OIL
Číslo CAS: 8002-33-3
EINECS/ELINCS: 232-306-7
Chemický název nebo název podle IUPAC: sulfatovaný ricinový olej
Funkce: emulgátory/zvlhčující přisady/surfaktanty
Název INCI: SULFATED GLYCERYL OLEATE
Chemický název nebo název podle IUPAC: sulfatovaný glycerol-oktadec-9-enoát
Funkce: surfaktanty
Název INCI: SULFATED OLIVE OIL
Chemický název nebo název podle IUPAC: sulfatovaný olivový olej
Funkce: surfaktanty
Název INCI: SULFATED PEANUT OIL
Číslo CAS: 73138-79-1
EINECS/ELINCS: 277-298-6
Chemický název nebo název podle IUPAC: sulfatovaný arašídový olej
Funkce: surfaktanty
Název INCI: SULFONATED CASTOR OIL
Číslo CAS: 101316-48-7
EINECS/ELINCS: 309-854-1
Chemický název nebo název podle IUPAC: sulfonovaný ricinový olej
Funkce: surfaktanty
Název INCI: SULFUR
INN: sulfur
Číslo CAS: 7704-34-9
EINECS/ELINCS: 231-722-6
Chemický název nebo název podle IUPAC: síra
Funkce: přísady proti lupům/antistatické přísady
Název INCI: SULFURIC ACID
INN: sulfuric acid
Číslo CAS: 7664-93-9
EINECS/ELINCS: 231-639-5
Chemický název nebo název podle IUPAC: kyselina sírová
Funkce: pufrační přísady
Název INCI: SULFURIZED HYDROLYZED CORN PROTEIN
Funkce: aditiva
Název INCI: SULFURIZED HYDROLYZED ZEIN
Chemický název nebo název podle IUPAC: sířené bílkovinné hydrolyzáty zeinu
Funkce: aditiva
Název INCI: SULFURIZED JOJOBA OIL
Číslo CAS: 92457-14-2
EINECS/ELINCS: 296-295-0
Chemický název nebo název podle IUPAC: sířené jojobové výtažky
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: SUNFLOWER SEED OIL GLYCERIDE
Číslo CAS: 91723-14-7
EINECS/ELINCS: 294-518-6
Chemický název nebo název podle IUPAC: monoglyceridy slunečnicového oleje
Funkce: zvláčňující přísady/emulgátory
Název INCI: SUNFLOWER SEED OIL GLYCERIDES
Číslo CAS: 91723-16-9
EINECS/ELINCS: 294-520-7
Chemický název nebo název podle IUPAC: mono-, di- a triglyceridy slunečnicového oleje
Funkce: zvláčňující přísady/emulgátory
Název INCI: SUNSET YELLOW
Číslo CAS: 2783-94-0
EINECS/ELINCS: 220-491-7
Chemický název nebo název podle IUPAC: dinatrium-6-hydroxy-5-[(4-sulfonatofenyl)azo]naftalen-2-sulfonát (CI 15985)
Funkce: barvy na vlasy
Název INCI: SUPEROXIDE DISMUTASE
Číslo CAS: 9054-89-1
EINECS/ELINCS: 232-943-0
Chemický název nebo název podle IUPAC: superoxid-dismutasa
Funkce: biologické přísady
Název INCI: SUS
Číslo CAS: 91081-63-9
EINECS/ELINCS: 293-670-0
Chemický název nebo název podle IUPAC: Kůže, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou bílkoviny, lipidy, sacharidy, nukleové kyseliny, anorganické ionty atd., získané z kůže savců.
Funkce: biologické přísady
Název INCI: SWERTIA CHIRATA
Chemický název nebo název podle IUPAC: Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Swertia chirata, kropenáč.
Funkce: látky rostlinného původu
Název INCI: SYAGRUS CORONATA
Chemický název nebo název podle IUPAC: Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Syagrus coronata.
Funkce: látky rostlinného původu
Název INCI: SYMPHYTUM OFFICINALE
Číslo CAS: 84696-05-9
EINECS/ELINCS: 283-625-3
Chemický název nebo název podle IUPAC: Kosti val lékařský, Symphytum officinale, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Symphytum officinale, Boraginaceae, kostival lékařský, brutnákovité.
Funkce: látky rostlinného původu
Název INCI: SYNTHETIC BEESWAX
Číslo CAS: 71243-51-1
EINECS/ELINCS: 275-286-5
Chemický název nebo název podle IUPAC: Včelí vosk, syntetický. Složitý reakční produkt směsi kyselin a směsi alkoholů, který imituje složení přírodního včelího vosku. Obsahuje převážně alkyl(C18-C30)estery mastných kyselin C16-C32, mastné kyseliny C16-C32 a C22-C34 alkany.
Funkce: pojiva/stabilizátory emulze/regulátory viskozity
Název INCI: SYNTHETIC CANDELILLA WAX
Chemický název nebo název podle IUPAC: syntetické kandelilové vosky
Funkce: zvláčňující přísady/stabilizátory emulze
Název INCI: SYNTHETIC CARNAUBA
Chemický název nebo název podle IUPAC: syntetický karnaubský vosk
Funkce: zvláčňující přísady/stabilizátory emulze
Název INCI: SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE
Funkce: regulátory viskozity
Název INCI: SYNTHETIC JAPAN WAX
Chemický název nebo název podle IUPAC: syntetické japonské vosky
Funkce: zvláčňující přísady/stabilizátory emulze
Název INCI: SYNTHETIC JOJOBA OIL
Chemický název nebo název podle IUPAC: syntetické jojobové oleje
Funkce: zvláčňující přísady
Název INCI: SYNTHETIC WAX
INN: paraffin, synthetic
Číslo CAS: 8002-74-2
EINECS/ELINCS: 232-315-6
Chemický název nebo název podle IUPAC: Parafíny a tuhé uhlovodíky. Složitá směs uhlovodíků získávaná z ropných frakcí krystalizací z rozpouštědla (odolejování rozpouštědlem) nebo vypocením. Obsahuje převážně uhlovodíky s nerozvětveným řetězcem s počtem uhlíků převážně vyšším než 20.
Funkce: antistatické přísady/pojiva/zvláčňující přísady/stabilizátory emulze/regulátory viskozity
Název INCI: SYRINGA VULGARIS
Číslo CAS: 90063-50-6
EINECS/ELINCS: 290-008-2
Chemický název nebo název podle IUPAC: Šeřík obecný, Syringa vulgaris, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Syringa vulgaris, Oleaceae, šeřík obecný, olivovníkovité.
Funkce: látky rostlinného původu
  1. T
    Název INCI: TABEBUIA
    Chemický název nebo název podle IUPAC: Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané ze stromu tabebuia.
    Funkce: látky rostlinného původu
    Název INCI: TAGETES ERECTA
    Číslo CAS: 90131-43-4
    EINECS/ELINCS: 290-353-9
    Chemický název nebo název podle IUPAC: Aksamitník vzpřímený, Tagetes erecta, ext. Výtažky a jejich fyzikálně modifikované deriváty, jako jsou tinktury, silice konkrétní (konkrety), silice absolutní, etherické oleje, olejopryskyřice, terpeny, deterpenované frakce, destiláty, rezidua atd., získané z Tagetes erecta, Compositae, aksamitník vzpřímený, hvězdnicovité.
    Funkce: látky rostlinného původu
    Název INCI: TALC
    Číslo CAS: 14807-96-6
    EINECS/ELINCS: 238-877-9
    Chemický název nebo název podle IUPAC: talek (Mg3Si4O10(OH)2) (CI 77718)
    mastek
    Omezení: III/1,59
    Funkce: absorbenty
    Název INCI: TALLAMIDE DEA
    Číslo CAS: 68155-20-4
    EINECS/ELINCS: 268-949-5
    Chemický název nebo název podle IUPAC: N,N-bis(hydroxyethytyl)amidy mastných kyselin talového oleje
    Funkce: antistatické přísady/regulátory viskozity
    Název INCI: TALL OIL ACID
    Číslo CAS: 61790-12-3
    EINECS/ELINCS: 263-107-3
    Chemický název nebo název podle IUPAC: mastné kyseliny talového oleje
    Funkce: zvláčňující přísady/emulgátory
    Název INCI: TALL OIL BENZYL HYDROXYETHYL IMIDAZOLINIUM CHLORIDE
    Číslo CAS: 68309-34-2
    EINECS/ELINCS: 269-674-3
    Chemický název nebo název podle IUPAC: 2-alkyl-1-benzyl-1-(hydroxyethyl)-4,5-dihydroimidazol-1-ium-chloridy (alkyl odvozen od mastných kyselin talového oleje)
    Funkce: antistatické přísady
    Název INCI: TALL OIL GLYCERIDES
    Číslo CAS: 97722-02-6
    EINECS/ELINCS: 307-751-6
    Chemický název nebo název podle IUPAC: mono-, di-, a triglyceridy mastných kyselin talového oleje
    Funkce: zvláčňující přísady
    Název INCI: TALL OIL HYDROXYETHYL IMIDAZOLINE
    Číslo CAS: 61791-39-7
    EINECS/ELINCS: 263-171-2
    Chemický název nebo název podle IUPAC: deriváty 2-alkyl-1-(hydroxyethyl)-4,5-dihydroimidazol (alkyl odvozen od mastných kyselin talového oleje)
    Funkce: antistatické přísady
    Název INCI: TALL OIL STEROL
    Chemický název nebo název podle IUPAC: steroly talového oleje
    Funkce: zvláčňující přísady
    Název INCI: TALLOL
    Číslo CAS: 8002-26-4
    EINECS/ELINCS: 232-304-6
    Chemický název nebo název podle IUPAC: Talový olej. Složitá směs pryskyřice talového oleje a mastných kyselin získávaná okyselením surového mýdla z talového oleje, která se dále rafinuje. Obsahuje nejméně 10 % přírodní pryskyřice.
    Funkce: zvláčňující přísady/rozpouštědla
    Název INCI: TALLOW ACID
    Číslo CAS: 61790-37-2
    EINECS/ELINCS: 263-129-3
    Chemický název nebo název podle IUPAC: lojové mastné kyseliny
    Funkce: zvláčňující přísady/emulgátory
    Název INCI: TALLOW ALCOHOL
    Číslo CAS: 99561-04-3
    EINECS/ELINCS: 308-980-4
    Chemický název nebo název podle IUPAC: lojové mastné alkoholy
    Funkce: zvláčňující přísady/emulgátory
    Název INCI: TALLOWALKONIUM CHLORIDE
    Číslo CAS: 61789-75-1
    EINECS/ELINCS: 263-085-5
    Chemický název nebo název podle IUPAC: alkyl(benzyl)dimethylamonium-chloridy (alkyl odvozen od lojových mastných kyselin)
    Funkce: antistatické přísady/konzervační přísady/surfaktanty
    Název INCI: TALLOW AMIDE
    Číslo CAS: 93455-70-0
    EINECS/ELINCS: 297-355-9
    Chemický název nebo název podle IUPAC: amidy lojových mastných kyselin
    Funkce: emulgátory/stabilizátory emulze/surfaktanty/regulátory viskozity
    Název INCI: TALLOWAMIDE DEA
    Číslo CAS: 68140-08-9
    EINECS/ELINCS: 268-772-3
    Chemický název nebo název podle IUPAC: N,N-bis(hydroxyethyl)amidy lojových mastných kyselin
    Funkce: antistatické přísady/emulgátory/stabilizátory emulze/regulátory viskozity
    Název INCI: TALLOWAMIDE MEA
    Číslo CAS: 90640-29-2 68153-63-9
    EINECS/ELINCS: 292-546-3
    Chemický název nebo název podle IUPAC: N-(hydroxyethyl)amidy lojových mastných kyselin
    Funkce: antistatické přísady/emulgátory/stabilizátory emulze/regulátory viskozity
    Název INCI: TALLOWAMIDOPROPYLAMINE OXIDE
    Číslo CAS: 68647-77-8
    EINECS/ELINCS: 271-972-3
    Chemický název nebo název podle IUPAC: N-oxidy N-[3-(dimethylamino)propyl]amidů lojových mastných kyselin
    Funkce: antistatické přísady/surfaktanty
    Název INCI: TALLOWAMIDOPROPYL BETAINE
    Číslo CAS: 91783-17-4
    EINECS/ELINCS: 295-095-0
    Chemický název nebo název podle IUPAC: [3-(acylamino)propyl] (karboxylatomethyl)dimethylamonium, vnitřní soli (acyl odvozen od lojových mastných kyselin)
    Funkce: surfaktanty
    Název INCI: TALLOWAMIDOPROPYL DIMETHYLAMINE
    Číslo CAS: 68425-50-3
    EINECS/ELINCS: 270-356-1
    Chemický název nebo název podle IUPAC: N-[3-(dimethylamino)propyl] amidy lojových mastných kyselin
    Funkce: surfaktanty
    Název INCI: TALLOWAMIDOPROPYL HYDROXYSULTAINE
    Číslo CAS: 70131-57-6
    EINECS/ELINCS: 274-331-6
    Chemický název nebo název podle IUPAC: produkty alkylace N-[3-(dimethylamino)propyl]amidů lojových mastných kyselin natrium-3-chlor-2-hydroxypropan-1-sulfonátem
    Funkce: surfaktanty
    Název INCI: TALLOW AMINE
    Číslo CAS: 61790-33-8
    EINECS/ELINCS: 263-125-1
    Chemický název nebo název podle IUPAC: alkylaminy
    (alkyl odvozen od lojových mastných kyselin)
    Funkce: emulgátory/surfaktanty